Jei turite vaikų: 5 idėjos, kaip gali atrodyti Kalėdų eglė

Gimus mažyliui, nori nenori keičiasi ir Kalėdų tradicijos namuose. Reikia apgalvoti tokius dalykus, apie kuriuos anksčiau nesusimąstydavome. Pavyzdžiui, mažylio saugumas.

1 patarimas: rinkitės nedūžtančius žaislus


Puošti Kalėdų eglutę - nuostabi šeimą vienijanti veikla. Pasistenkite, kad šią veiklą pamėgtų ir jūsų vaikas. Patikėkite jam mažus darbelius - paduoti eglės žaisliuką, pakabinti jį ant šakos ir panašiai.



Vida Press


Kol vaikas mažas ir išlieka tikimybė, kad jis norės paliesti žaisliuką, jį nuimti, pirmenybę teikite nedūžtantiems eglės žaislams. Pavyzdžiui, mediniams ar šiaudiniams.


Vida Press


Taip pat nepaleiskite iš akių tokio vaikelio, kuris viską "ragauja" ir deda į burną. Jei dabar yra būtent toks amžiaus tarpsnis, venkite itin smulkių žaisliukų ar žaislų, kurie turi mažų detalių. 


Vida Press


Tai pavojinga, nes vaikas gali užspringti.


Vida Press


2 patarimas: pagaminkite žaisliuką eglei savo rankomis


Žaisliukas, kurį drauge su vaiku pagaminsite patys, visada bus ypatingas ir išskirtinis. Vienas iš paprasčiausių variantų - kankorėžis. 


Vida Press


Parsinešę iš miško kankorėžių, išdžiovinkite juos ant radiatoriaus ir puoškite pagal pageidavimą. Galima apipurkšti specialiais aukso ar sidabro spalvos dažais, o galima nuspalvinti paprasčiausiu guašu. Belieka perverti virvelę ir pakabinti ant eglutės.


Vida Press


Dar vienas "žaisliukas", kurį galite pagaminti, yra valgomas. Paimkite kvadrato formos ar įprastą šokoladinį saldainį ir suvyniokite jį į blizgantį dovanų popierių.


Vida Press


Šią idėją įgyvendinti galima ir su džiovintomis apelsino riekelėmis. Supjaustykite apelsiną plonomis apvaliomis riekėmis, padžiovinkite jas ir įvėrę juostelę turėsite kvepiantį rankų darbo žaisliuką.


Vida Press


Tokį vaiko rankomis pagamintą eglės papuošimą kabinkite pačioje garbingiausioje ir matomiausioje vietoje.


3 patarimas: padabinkite Kalėdų eglę meduoliais


Meduoliai, kvepiantys imbieru ir cinamonu, daugelyje šeimų tapo neatsiejama Kalėdų tradicija. Tai ne tik graži šventinio stalo puošmena, dovana draugui ir kolegai, tai ir smagus laikas, kurį praleisite su savo vaikais virtuvėje minkydami tešlą, ją kočiodami ir spausdami formelėmis eglutes bei elniukus.


Vida Press


Jeigu prieš kepdami imbierinius meduolius jų viršuje padarysite skylutę, vėliau galėsite perverti juostele ir pakabinti ant eglės.


Vida Press


Kepdami meduolius, būtinai į pagalbą pasikvieskite vaikus. Nesvarbu, koks jų amžius, darbo visada atsiras ir jiems. ir nebijokite miltuotų virtuvės grindų, tešluotų virtuvės sienų - kūrybos džiaugsmas, pats veiklos procesas yra ypatingi, todėl padovanokite tokius įspūdžius ir vaikams.


Vida Press


Jei neturite savo firminio meduolių recepto, rekomenduojame mūsų jau išbandytus meduoliukus. Juos mūsų portalui atsiuntė dvynius auginanti mama Laura. Receptą ir visą veiklos aprašymą rasite čia:

Lauros gardžių meduolių receptas


4 patarimas: vaikiški eglės žaisliukai


Kai kurie drąsūs tėvai ant Kalėdų eglės, ypač jei ji vaikui pirmoji, pakabina tikrų mažylio daiktų - čiulptuką, ryškios spalvos kojinytes, mažą barškutį ir pan. Tai ženklas, kad šiuose namuose gyvena mažas vaikas, ir todėl eglė taip pat yra šie tiek vaikiška. Tačiau jei nenorite to daryti, puikiai tiks ir eglės žaislai, kurie primena vaikų žaislus - medinį arkliuką, alavinį kareivėlį ar lėlytę.


Vida Press


Galima laikytis tradicijos kiekvienais metais įsigyti po vieną panašų "vaikišką" eglės žaislą. Taip bėgant metams, sukaupsite visą kolekciją, kurią jūsų vaikas po daug metų galės rodyti savo vaikams. Laikykite tokius žaisliukus dėžutėje ir nepamirškite pažymėti ties kiekvienu, kuriais metais jį įsigijote.


5 patarimas: dovanos po eglute


Gražiai atrodo ir eglei puošnumo suteikia gražiai supakuotos dovanos po egle. Žinoma, ne tos, kurias Kūčių vakarą senelis per kaminą įskraidina. Gražiu dovanų popieriumi apklijuokite paprasčiausias tuščias kartonines dėžes, kurių turite namuose. Suriškite kaspinu ir padėkite po egle. Šis vaizdas suteiks ypatingos nuotaikos, kol lauksite tikrosios Kalėdų dienos.


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis