Kalėdiniai sausainiai, kurie papuoš švenčių stalą ir tinka dovanai FOTO

 (4)
Mūsų namai jau kvepia imbierais, muskatu, gvazdikėliais. Siūlome šį paprastą receptą - sausainiai bus skanūs - ragauti, gražūs - namus papuošti, mieli - dovanoti.
© Asmeninio archyvo nuotr.

Atsisiųskite mobiliąją programėlę

Imbieriniai vitražiniai sausainiai

Sudėtis:

- 200 g sviesto;

- 4 šaukštai medaus;

- 2 kiaušiniai;

- 200 g cukraus;

- po 1 a. š. druskos, maltų gvazdikėlių, tarkuoto muskato, vanilinio cukraus;

- 1 šaukštas malto imbiero;

- 5,5-6 stiklinės miltų;

- 1 a. š. kepimo miltelių;

- 2 pakeliai ledinukų.

TAIP PAT SKAITYKITE:
3 originalios ir skanios idėjos švenčių stalui
Beata Nicholson dalijasi imbierinio namuko receptu

Paruošimas

1. Sviestą ištirpinkite ant silpnos ugnies, sudėkite medų ir leiskite jam ištirpti.

2. Kiaušinius ištrinkite su cukrumi, įdėkite druską, maltą imbierą, gvazdikėlius, tarkuotą muskatą, vanilinį cukrų.

3. Kiaušinių masę sumaišykite su ištirpusiu sviestu ir medumi, sudėkite imbierą (jei naudosite šviežią - prieš tai nulupkite žievę ir sutarkuokite smulkia tarka).

4. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais, ir dėkite po stiklinę iš pradžių maišydami, po to pamažu minkydami tešlą, kol tešla nebelips prie rankų.

5. Gerai suminkytą tešlą suvyniokite į maisto plėvelę ir min įdėkite į šaldytuvą atvėsti.

6. Tuomet imkite po gabalėlį tešlos, plonai iškočiokite ir formelių pagalba darykite įvairiausius sausainius sausainukus.

7. Jei gaminsite vitražinius sausainius, geriausia su puodeliu formuokite apskritus sausainius, juos dėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi - tuomet mažesnėmis formelėmis išspauskite langelius vitražui, į juos dėkite po saldainį-ledinuką (ar pusę jo) ir dėkite kepti į orkaitę, įkaitintą iki 170 laipsnių temperatūros - apie 10-12 min.

Jei sausainius norėsite kabinti ant eglutės ar puošti namus, padarykite skylutes jų pakabinimui - mes darėme skylutes su flomasterių dangteliu - jūs gal sugalvosite kitą pagalbininką.

8. Tuomet sausainiams leiskite atvėsti, su visu kepimo indu - tą geriausia padaryti lauke, ir tik atvėsusius atsargiai išimkite iš skardos, kurioje jie kepė.

9. Viskas - galite skanauti, kabinti ant virvutės ir puošti eglutę, kabinti ant langų ar paruošti juos dovanojimui...

Sausainių iškepsite išties daug! Užteks ir paskanauti, ir namus papuošti, ir dovanėlėms...

Naujienų prenumerata
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Naujienos

3 nepaprastai dailūs skanėstai artėjančioms žiemos šventėms (1)

Tinklaraštininkės Alvilės receptai, kurie tikrai pravers artėjant didžiosioms metų šventėms.

Kviečia konkursas LAUKIU KALĖDŲ +REZULTATAI

Kviečiame dalyvauti nuotraukų konkurse "Laukiam Kalėdų". Nudžiuginsime du konkurso dalyvius, kurie dovanų gaus po... namą! Vaikų svajonių namą.