Vilnelę geltonai nudažė pusė tūkstančio ančiukų FOTOGALERIJA

Vilniuje devintą kartą organizuotos visame pasaulyje populiarios vadinamosios ančiukų lenktynės. Vilnelės upėje, kuris greitesnis, varžėsi pusė tūkstančio guminių ančiukų.

Birželio 9 d. poilsio ir pramogų centre „Belmontas" į Vilnelės upę paleista 500 geltonų guminių ančiukų. Greičiausių ančiukų šeimininkams atiteko solidūs prizai, o visos prieš lenktynes surinktos lėšos - vaikams.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Keisčiausi placentos panaudojimo būdai: palaidoti, sudžiovinti, suvalgyti
Kaip atskirti sveikus ledus nuo nesveikų ir keletas naminių ledų receptų

Norinčiųjų paremti vaikus kasmet daugėja

Pasak Vaivos Petkevičiūtės, vienos iš akcijos „Ančiukų lenktynės 2013" organizatorių, šiemet renginys rekordinis - į Vilnelę paleisti pusė tūkstančio ančiukų. „Norime paskatinti žmones kuo aktyviau prisidėti prie akcijos. Ir ne tik todėl, kad galima laimėti puikių prizų, bet ir dėl to, jog kiekvienas nupirktas ančiukas prisidės prie jaunuolių, dalyvaujančių projekte „Ateitis MANO rankose", ugdymo. Kaip ir kiekvienais metais iš surinktų lėšų vaikams bus samdomi specialistai, kurie padės vaikams lavinti gyvenimiškus įgūdžius, bus organizuojamos išvykos, kurios padeda praplėsti vaikų suvokimą apie supantį pasaulį", - sako A. Milvydaitė.

Ančiukų lenktynės - populiari pramoga pasaulyje

Ančiukų lenktynės labdaros tikslais yra organizuojamos visame pasaulyje. Jos yra ypač populiarios JAV, Vakarų Europos šalyse ir Pietryčių Azijos valstybėse. Vien JAV kasmet įvyksta šimtai panašių lenktynių, per kurias į vandenį paleidžiami milijonai ančiukų. Iki šiol didžiausios ančiukų lenktynės buvo surengtos 2009 m., Didžiojoje Britanijoje. ¬„The Great British Duck Race" renginyje į vandenį buvo paleisti 205 000 ančiukų.

Ančiukų lenktynių akimirkos - fotogalerijoje.



Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis