Avižiniai sausainiai su saldainiukais mamos receptas

Mūsų skaitytoja Edita atsiuntė labai viliojantį avižinių sausainėlių su saldainiais receptą. Gal tai bus idėja,ką nuveikti su vaikais jau šį vakarą?

Jums reikės:

- 1,5 stiklinės avižinių dribsnių;

- 100 g sviesto;

- 50 ml migdolų aliejaus;

- 2 vnt. kiaušinių;

- 1,5 stiklinės miltų;

- 1 a.š. kepimo miltelių;

- 1 saujos linų sėmenų;

- 0,5 stiklinės rudojo sukraus;

- 1 pakelio m&m saldainiukų (100 g);

- druskos.

Gaminimo eiga:

Šiek tiek pašildytą sviestą ir aliejų reikia ištrinti su cukrumi, sudėti kiaušinius, druską, kavamale šiek tiek pasmulkintus avižinius dribsnius bei linų sėmenis ir gerai viską išmaišyti.

Vėliau suberti miltus, kepimo miltelius ir tešlą gerai išminkyti.

Iš tešlos formuoti kamuoliukus, sudėti į skardą ant kepimo popieriaus, prispausti ir išdėlioti spalvotus m&m saldainiukus. Kepti 180 C orkaitėje apie 20 min.

Skanaus!

Edita A.

Edita dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas". Jo sąlygas rasite čia.  Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis"  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis