3 idėjos sveikiems ir skaniems vaikų pusryčiams

Paruošti skanius ir sveikus pusryčius šeimai ir vaikams dažnai tampa nemenku iššūkiu. Laiko ryte paprastai pritrūkstame, fantazijos, ką čia slėpti, irgi. Siūlome tris pusryčių variantus.


Košė 

Shutterstock nuotr.

Jeigu jūsų šeimoje pusryčiams mėgstama valgyti košių, atminkite, kad sveikiausios yra pilno grūdo košės. Taip, jas užtrunka ilgiau paruošti, negu užpilamas vienos minutės „košes - greitutes", tačiau taip būsite tikri, kad su koše vaikas gaus ir vitaminų bei mineralinių medžiagų, o ne tik užpildys skrandį.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Kaip nepalūžti Londone su keturiais vaikais?

Tiesa ir mitai apie cezario pjūvio operaciją

Ryžių košė, avižų,grikių, manų, miežių, kviečių, sorų - pasirinkimas įvairus, todėl stenkitės kas kartą paruošti visos kitos, kad vaikas nevalgytų visą savaitę tos pačios grikių košės, kad ir kokia ji būtų vertinga. Daugumą košių rekomenduojama ne iki galo išvirti, o palikti išbrinkti. Jeigu ruošiate pienišką grūdų košę, pieno geriausiai įpilti pačioje pabaigoje. Košes galima gardinti ir vaisiais, daržovėmis, riešutais, medumi, vanile, džiovintais vaisiais.

Vis dar reta mūsų namuose sorų košė skani su varške ir jogurtu. Patiekalas ruošiamas taip: trečdalis puodelio sorų užpilamos verdančiu pienu, įdedama cukraus ir druskos pagal poreikį, verdama tol, kol suminkštės. Tada į praaušusią košę įdedame du šaukštus jogurto, pusė puodelio varškės, gabalėlį sviesto ir viską išmaišome. Jeigu vaikas mėgsta, galima įdėti ir razinų.

Apkepas

Shutterstock nuotr.

Norėdami paįvairinti pusryčių valgiaraštį, galima iš kruopų košių pagaminti užkepėlių. Taip, tai papildomas terminis apdorojimas, tačiau nepiktnaudžiaujant galima šeimą kartais palepinti ir jomis.

Ryžių užkepėlei su vaisiais prireiks išvirtų ryžių, pieno, cukraus, kiaušinio, džiūvesėlių, vaisių ir grietinės. Į kepimo indą, pabarstytą džiūvesėliais, įdėkite išvirtų ryžių, sumaišytų su kiaušiniu, cukrumi, šlakeliu pieno. Ant viršaus pripjaustykite norimų vaisių ir uždėkite likusia ryžių mase. Viršų aptepkite grietinės ir kiaušinio plakiniu bei šaukite į orkaitę.

Kaip gaminti varškės apkepą, žino, turbūt, visi. Paįvairinkite jį, pridėdami į vidų virtų grikių. Toks grikių - varškės apkepas bus skanus su grietine.

Avižų apkepas su obuoliais iškepa greitai, maždaug per 20 minučių, kai orkaitė įkaitinta iki 200 laipsnių. Jis ruošiamas taip: į kepimo indą dedame supjaustytus skiltelėmis obuolius, apibarstytus cukrumi, cinamonu, ir užpilame juos avižų mase. Ji padaroma iš virtos avižų košės, sumaišytos su cukrumi bei išlydytu sviestu.

Viešbučio pusryčiai

Shutterstock nuotr.

Kokį kartą galima pasiūlyti vaikams papusryčiauti „kaip viešbutyje". Jeigu esate su vaikais nakvoję jame, žinote, kad dažniausiai pusryčiams būna švediškas stalas - kai iš daugybės supjaustytų produktų renkamės pagal pageidavimą ir dedame į lėkštę.

Vaikams patiks, jei lėkštėje papjaustysite ir dailiai suguldysite ne tik duonos, sūrio, daržovių, bet ir jų mėgiamų vaisių: bananų, obuolio, arbūzo ir pan. Nuskuskite šviežią morką, jogurto ar jogurtinio gėrimo - ir vaikas tikrai ras, ką išsirinkti.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis