Teismas pripažino berniuko vardą netinkamu ir liepė jį pakeisti

Kai moteris nesutaria su savo vaiko tėčiu, karo lauko viduryje dažnai atsiduria jų vaikas. Taip nutiko ir šioje istorijoje. Vaiko tėvai niekaip nesutarė tarpusavyje dėl vaiko vardo, ir kai kreipėsi į teismą, šis ilgai nesvarstė - Mesijas nėra tinkamas vardas jų kūdikiui.

Neįprastas atvejis JAV: Tenesio valstijoje teismas pirmą kartą savo istorijoje įpareigojo pakeisti septynių mėnesių berniuko vardą. Taip teismo salėje Mesijas tapo Martinu.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kaip nepalūžti Londone su keturiais vaikais?
Tiesa ir mitai apie cezario pjūvio operaciją

Septynių mėnesių berniuką iki šiol visi artimieji kviesdavo nuo gimimo išrinktuoju Mesijo (angliškai - Messiah) vardu, tačiau dabar teks priprasti prie kito vardo.

Teismas priėmė sprendimą, kad Mesijas nėra tinkamas vardas mažam vaikui. Teismo išvadoje sakoma, kad tai - titulas, kuriuo gali būti vadinamas vienintelis asmuo - Jėzus Kristus. Be to, teismo išvadose kalbama apie vaiko gerovę, esą toks vardas augant sukeltų jam daug problemų, todėl bet kokiu atveju yra geriau neutralus ir „žmogiškas" vardas.

Berniuko tėvai nesutarė dėl mažylio vardo gražiuoju, todėl kreipėsi į vietos teismą. Tai pirmas kartas teismo istorijoje, kai nupręsta pakeisti vaikui vardą.

Berniuko motina, Jaleesa Martin Newport, išėjusi iš teismo salės sakė esanti šokiruota. Ji kreipsis į aukštesnįjį teismą, kad panaikintų tokį nuosprendį. Moteris sakė, kad sugalvodama Mesijo vardą sūnui visai negalvojo apie religiją ir Dievą, jai buvo tiesiog gražus vardo skambesys, be to, Mesijo vardas derėjo prie kitų dviejų jos vaikų vardų, kurie yra Micah ir Mason. „Manau, kad vaiko vardas yra tėvų privilegija, ir aš pati turiu teisę nuspręsti, kaip pavadinti savo vaiką, o ne kas nors kitas", - sakė pasipiktinusi berniuko mama.

Teismo sprendimu, berniukas dabar vadinsis Martin DeShawn McCullough - prie naujojo vardo pridėtos abiejų tėvų pavardės, o vardo Mesijas nebelieka.

Įdomu, kad Mesijas yra vienas iš sparčiausiai populiarėjančių vardų JAV. Jis užima 387 -ąją vietą populiariausių berniukų sąraše. Pavyzdžiui, berniukų vardas Jesus yra 101 -oje vietoje pagal populiarumą. Populiariausias JAV berniuko vardas šiuo metu yra Jacob.

Kadangi berniuko mama apskundė teismo sprendimą, galutinis verdiktas bus skelbiamas rugsėjo mėnesį.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis