Paaiškėjo, kiek šeimos Lietuvoje skiria papildomam vaikų lavinimui

Lietuvoje beveik trečdalis gyventojų augina mokyklinio mažiaus vaikus ir beveik visi jų - 95 proc. - skiria papildomų lėšų vaikų ugdymui po pamokų ir mokymosi priemonėms.

Tokius rezultatus apie tėvų investicijas į vaikų lavinimą parodė „PZU Lietuva" užsakymu atliktas visuomenės nuomonės tyrimas.

"Vyraujanti nuomonė, kad Lietuvoje švietimas yra nemokamas, nelabai atitinka realybės, nes tėvai tvirtina, kad jie kas mėnesį vaikų ugdymui išleidžia papildomų lėšų - net 88 proc. šeimų tam skiria iki 100 Lt, tai reiškia, kad per metus vieno vaiko lavinimui skiriama iki 1200 Lt.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Tikėjausi gimdymo kaip iš vadovėlio, bet...
Teismas uždraudė mamai žindyti dukrytę

Mūsų tyrimas parodė, kad vaikų lavinimas šiandieninei šeimai atsieina nemažai", - teigia „PZU Lietuva" generalinis direktorius Marius Jundulas.

Tyrimas parodė, jog iki 50 Lt per mėnesį papildomam vaiko lavinimui dažniau skiria mažesnes pajamas gaunantys rajonų gyventojai. 51-100 Lt - aukštesnio išsilavinimo bei aukštesnių pajamų miestiečiai. M. Jundulo manymu, tai galima paaiškinti tuo, jog miestuose papildomo ugdymo galimybių yra žymiai daugiau, negu kaime. „Matyti, jog nežiūrint sumos, žmonės suvokia papildomo ugdymo svarbą ir skiria tam lėšų, priklausomai nuo savo pajamų ir teikiamos pasiūlos", - sako draudimo bendrovės vadovas.

M. Jundulas pasidžiaugė, kad Lietuvos šeimos labai atsakingai žiūri į visapusį vaikų lavinimą ir sugeba iš turimo biudžeto lavinti vaikų talentus papildomai.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis