15 idėjų, kaip įdomiai praleisti šį savaitgalį

Gruodis įpusėjo, o su juo įpusėjo ir gražiausių metų švenčių laukimas. Kur galima su šeima nueiti šį savaitgalį, ką pamatyti - mūsų parengtoje šeimai draugiškų renginių apžvalgoje.

Vilnius

Kalėdų miestelis

Svečių laukia pirmą kartą Katedros aikštėje įsikūręs „Kalėdų miestelis". Trisdešimt dviejų medinių namukų komplekse galima įsigyti įvairių amatų dirbinių, išskirtinių maisto gaminių, paskanauti kalėdinių obuolių, spurgų, migdolų su cinamonu, blynų, meduolių, tradicinių Vilniaus krašto „piernikų" ir kitų gardėsių. Įprastą karštą vyną Kalėdų miestelyje šiemet keičia karštas kisielius su grietinėle ir kiti tradiciniai gėrimai. Miestelis veikia nuo 12 iki 22, sekmadieniais - iki 21 valandos.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Šokėjas Vytautas Mackonis: Penelopę įsimylėjau iš pirmo žvilgsnio
Beata Nicholson dovanoja naminio plastilino receptą

Kalėdų traukinukas

Sostinės gatvėmis elfų vairuojamas Kalėdų traukinukas važiuos iki sausio 7 d. Nuo pirmadienio iki penktadienio jis važiuos nuo Rotušės aikštės ir apsukęs ratą Pilies g., Gedimino prospektu pro Seimą tuo pačiu maršrutu grįš atgal į Rotušės aikštę. Tuo tarpu šeštadienį ir sekmadienį traukinukas važiuos iki Vinco Kudirkos aikštės. Atgal į Rotušės aikštę grįš Vilniaus g., Žygimantų g., T. Vrublevskio g., toliau važiuos kaip pirmadienį-penktadienį. Pakeliui keleiviai galės išlipti pasirinktose stotelėse. Keleiviams, kuriems daugiau nei 7 metai, traukinuko bilietas kainuos 4 Lt. Kalėdinio traukinuko tvarkaraščius rasite internetinėje svetainėje www.vilniustransport.lt ir viešojo transporto stotelėse.

Ledo čiuožykla

Žiemos pramogų mėgėjus džiugina Rotušės aikštėje įsikūrusi ledo čiuožykla, kurioje skambant muzikai galima čiuožinėti nuo 11 iki 22 val. Pačiūžų nuoma kainuoja 5 litus, o atvykę su savosiomis pačiūžomis gali čiuožti už 3 litus.

Daugiavaikių šeimų darbų Kalėdų mugė

Gruodžio 14 dieną p.c. Panorama visą dieną vyks Šeimų Kalėdinė mugė, kurią rengia Daugiavaikių šeimų asociacija „Mes". Mugėje dalyvaus ir savo rankų darbo gaminius pristatys šeimos, turinčios savo mažus"versliukus": mezgančios, kepančios, veliančios ir pan.

Kalėdinė knygų mugė

Gruodžio 12-14 d.Vilniaus karininkų ramovėje vyks Sostinės kalėdinė knygų mugė, kurioje leidyklos ne tik prekiaus savo leidiniais leidyklų kainomis, bet ir rengs knygų pristatymus bei susitikimus su rašytojais. Mugėje dalyvaus apie trisdešimt Lietuvos leidyklų, leidžiančių labai skirtingą ir įvairią literatūrą. Skaitytojai ras tiek grožinės, tiek mokslinės literatūros, publicistikos, praktinių patarimų knygų ir kt.

Kalėdinis dizaino turgus

Gruodžio 14-15 dienomis vyks jau penktasis kalėdinis dizaino turgus, o jame dalyvaus rekordinis dalyvių skaičius - net 60. Kalėdiniame dizaino turguje dizaineriai pristato įvairius savo kūrinius: nuo juvelyrikos iki grafinio dizaino darbų, nuo drabužių iki aksesuarų, nuo interjero detalių iki gurmaniško maisto. O svarbiausia - viskas sukurta ir pagaminta čia - Lietuvoje.

Tarptautinė kačių paroda

Gruodžio 14 - 15 d. Vilniuje „Domus galerijoje" vyks tarptautinė kačių paroda. Parodoje dalyvaus apie 200 veislinių kačių, atvykusių iš Latvijos, Lenkijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos ir Lietuvos.

Bus galima išvysti ir itin retų veislių kačių: Amerikos riestaausių, Ukrainskiy Levkoy, Selkirk reksų, Somalio, Bengalijos kačių, Devon reksų, Birmos, Abisinijos, Sibiro kačių, taip pat ir Škotų nulėpausių, Meino meškėnų, Persų, Egzotų, Kornvalio reksų, Britų trumpaplaukių kačių, Kanados, Dono sfinksų, Siamo, Orientalo, Peterbaldo kačių. Parodoje bus pristatomos kačių veislės kilusios iš Kanados, JAV, Anglijos, pietryčių Azijos, Rytų kraštų, Škotijos, Pietų Amerikos, Rusijos. Žiūrovai parodą gali aplankyti nemokamai. 

Tarptautinės šunų parodos

Gruodžio 14-15 d. šunų mylėtojai dalyvaus tarptautinėse šunų parodose „Vilniaus žiema 2013" ir „Kalėdų taurė'2013". Tai tradicinės parodos, kasmet vainikuojančios kinologinius metus. Kasdien parodos ringuose varžysis daugiau kaip 1600 šunų.

Parodų metu vyks zoologijos prekių mugė - ekspozicija, kur šunų mylėtojai galės pasikonsultuoti šunų mitybos ir priežiūros klausimais, įsigyti įvairių prekių. Parodos žiūrovai 3-ioje salėje galės kasdien apsilankyti LKD Mokymo centro stende ir dalyvauti edukacinėje programoje „Drauge kurkime saugią žmonėms ir gyvūnams šalį". Parodos vyks Litexpo parodų centre, įėjimas mokamas.

Kaunas

Šeštadienį, 14 d., vyks Kalėdų eglės įžiebimas prie Kauno pilies. 17 val. lydint kalėdinės muzikos garsams, visi susirinkusieji galės stebėti šviesos kompozicijas ir lazerių spindulių piešiamas erdvines figūras dūmuose. Vėliau tarsi laiko mašina perkels į pagonybės laikus, kuriuose prie degančio laužo bus atliekamos senovės baltų žiemos saulėgrįžos apeigos, burtai, dainuojamos senovinės dainos. Renginio kulminacija - Kalėdų eglutės įžiebimas.

Klaipėda

Gruodžio 15 d. 14 val.startuos Gerosios žvaigždės šventinis labdaringas bėgimas. Jį organizuojanti Lietuvos verslo kolegija tikisi sulaukti kelių šimtų bėgikų, pasipuošusių Kalėdų senelio apranga, šventinėmis kepuraitėmis ar kita Kalėdine atributika. Visų lauks Kalėdų senelis, šventiška muzika, karšta arbata, šventiškiausio ir originaliausio bėgiko aprangos nominacija bei rėmėjų prizai! Visos surinktos lėšos bus skirtos Maltos pagalbos ordino tarnybai, globojančiai vienišus ir savimi negalinčius pasirūpinti senelius.

Trakai

Šeštadienį 12- 18 val., o sekmadienį -12 -17 valandomis vaikų ir jiems prijaučiančių laukia Kalėdų senelio rezidencija apžvalgos aikštelėje priešais Trakų salos pilį.

Čia, užėjus į jaukią trobelę, galima pabendrauti su Kalėdų seneliu, nusifotografuoti su juo, išsiųsti nemokamą šventinį sveikinimą bet kuriam draugui ar bičiuliui. Linksmybių palapinėje (Karaimų sala priešais Trakų salos pilį)abi savaitgalio dienas nuo vidudienio iki pavakario vyks nykštukų estafetės, koncertai, kūrybinės dirbtuvės vaikams.

Šiauliai

Šį šeštadienį Šiaulių kultūros centre vyks IX tarptautinis vaikų baleto pasakų festivalis „Žiemos pasaka“, kurio metu bus rodomi Lietuvos, Latvijos ir Estijos šokio teatrų spektakliai. Sekmadienį kultūros centro Rėkyvos skyriuje vyks kalėdinė pasaka „Kaip Snieginukas spalvų ieškojo“, o miesto kultūros centre ir mažiems, ir dideliems bus pristatytas pagal K. Donelaičio poemą „Metai“ sukurtas folkloro spektaklis „Jau saulelė...“. Nuo penktadienio Šiaulių pėsčiųjų bulvare šurmuliuos Kalėdinis miestelis, kuriame vyks koncertai, šventinė mugė, veiks karuselės, bus matuojamas kalėdinio vainiko rekordas. Vaikų lauks Kalėdų senelis, kuris už padeklamuotą eilėraštį ar atsakymą į klausimą, dovanos skanumynus.

Birštonas

Pagrindinis šių metų Birštono kalėdinio laikotarpio akcentas - simbolinis šviesos tiltas, kuris, pasitelkus šiuolaikines technologijas, sujungs abu Nemuno krantus. Gruodžio 13 - 14 d. 18 - 21 val. Nemuno krantinėje, šalia „Tulpės" sanatorijos gydyklų nušvis simbolinis šviesos tiltas. Šeštadienį nuo 15 val. J. Basanavičiaus aikštėje vyks kalėdinė mugė ir įvyks šokio „flashmob'as".

Druskininkai

Jau antrus metus savivaldybė organizuoja akciją „Kalėdinių eglučių parkas", kurią įgyvendina kartu su aktyviausiomis kurorto įmonėmis. Gruodžio 13 dieną Gydyklų parke, šalia Muzikinio fontano bus įžiebtos originalios kurorto verslininkų sukurtos kalėdinės eglutės. Iš tiesų dauguma jų anaiptol neprimena tradicinės kalėdinės žaliaskarės - čia puošiamos palmės, automobiliai, iš mineralinio vandens buteliukų ir kitų netradicinių medžiagų pagamintos eglutės. Pernai akcijoje dalyvavo 12 kurorto įmonių, šiemet tikimasi jų skaičius išaugs iki dvidešimties. Visą akcijos laikotarpį nuo gruodžio 13 d. iki sausio pabaigos Kalėdinių eglučių parke skambės kalėdinė muzika, o Druskininkuose atsiras dar viena patraukli vieta romantiškam pasivaikščiojimui.

Kazlų rūda

Šeštadienį Kazlų Rūdos aerodrome adrenalino, sniego ir automobilių fanatikus pasitinka antrasis oficialaus greituminio slalomo čempionato etapas. Panašu, kad sniego išsiilgę galu varomų automobilių vairuotojai šturmuos Kazlų Rūdos trasą: būtent jie labiausiai ir pasiilgsta sniego purslų, sprūstančių iš po ratų. Trąsos ilgis - 5 kilometrai, be duobių ir medžių arti trasos: būtent tai, ko gali reikti kiekvienam vairuotojui, norinčiam patikrinti savo įgūdžius ir išbandyti techniką.

Rokiškis

Rokiškio krašto muziejuje jau pradėjo veikti keturioliktoji prakartėlių paroda. Tai išskirtinis reiškinys Lietuvoje, prieš Kalėdas pritraukiantis į dvarą ne tik rokiškėnus, bet ir daugybę turistų, svečių iš kitų šalies miestų  bei užsienio. Kluone šalia dvaro šiemet, po dvejų metų pertraukos, eksponuojama per trisdešimt naujų įspūdingų kūrinių.

Jeigu žinote įdomių renginių,kuriuose smagu apsilankyti visa šeima, rašykite juos el.p. tavovaikas@delfi.lt.

DELFI archyvo ir renginių organizatorių atsiųstos nuotr.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis