Kaip atsisveikinti su sauskelnėmis be streso

Paprastai tarp antrojo ir trečiojo savo gimtadienio, o kartais ir anksčiau, vaikai yra pasiruošę naudotis puoduku ar tualetu. Jūs galite padėti savo mažyliui žengti šį svarbų žingsnį stiprindami jo pasitikėjimą savimi. Tai padės lengviau atsisveikinti su sauskelnėmis.

Turėkite kantrybės, nedarykite spaudimo - tai padrąsins vaiką


Tėvai jokiu būdu neturi prievarta sodinti vaiko ant puoduko. Jei matote, kad jūsų atžala tam dar nepasiruošusi, geriau palaukite. Dažniausiai vaikas pats signalizuoja, kada atėjo tam metas. Štai pirmieji požymiai, kad jis jau pasirengęs atsisveikinti su sauskelnėmis:


Jis atsitraukia, kai šlapinasi į sauskelnes.


Jis nesileidžia, kad jam būtų maunamos sauskelnės.


Jis duoda žinią, kai sauskelnės yra pilnos.


Jis lydį į tualetą tėvus ir seseris ar brolius, domisi procesu, kuris ten vyksta.


Vaikų reakcija į turinį naktipuodyje


Dabar jūs savo vaikui galite pasiūlyti puoduką ar klozetą (su specialiu dangčiu), tačiau nedarydami spaudimo. Jei jis nieko nepadarė - nieko tokio! Tačiau jei jam pavyko, turėtumėte pagirti ir padrąsinti jį taip padaryti kitą kartą.


Verta žinoti - visi vaikai labai didžiuojasi savo "produktu", jie nesibjauri turiniu naktipuodyje. Todėl kai kuriems vaikams problema yra nuleisti vandenį tualete: jų suvokimu, taip dingsta dalelė jų pačių. Jei jūsų vaikas jautriai į tai reaguoja, ištuštinti puoduką ar nuleisti vandenį reikėtų jam nematant. Ir atvirkščiai, yra vaikų, kurie prašo leisti jiems paspausti vandens nuleidimo mygtuką.


Kad vaikas galėtų atsisakyti sauskelnių, reikia šių sąlygų:


Jis iš spaudimo šlapimo pūslėje ir storojoje žarnoje turi suprasti, kad "nori į tualetą".


Jis turi mokėti kontroliuoti savo šlapimo pūslės ir išeinamosios angos raumenis (visiškai tai pavyksta apie trečiuosius metus).


Jis turi suprasti ryšį tarp norėti šlapintis ir ištuštinti savo šlapimo pūslę.


Jis turi galėti pakentėti su gamtiniais reikalais.


Kada galima tikėtis sėkmingo rezultato?


Nesitikėkite, kad jūsų vaikas staiga nustos šlapintis ar tuštintis į kelnes. Tai yra procesas, kuris tęsiasi ir kelis mėnesius, ir metus, ir per kurį pasitaiko daug "nelaimių" ir "atkritimų".


Tyrimai rodo, kad per ankstyvas, griežtas vaiko sodinimas ant puoduko procesą tik prailgina.


Nesileiskite į ginčus su kitomis mamomis, kuris vaikas greičiausiai pripranta prie puoduko. Netiesioginis spaudimas taip pat neigiamai veikia natūralų vystymąsi.


Vaikui sauskelnių nuolat nereikės ne anksčiau kaip nuo trejų metų. Iki penkerių metų kartais gali pasitaikyti šlapių avarijų. Jeigu į lovą šlapinasi vyresnis kaip penkerių metų vaikas, reikėtų kreiptis į vaikų gydytoją ir ieškoti tokio nevalingo šlapinimosi priežasčių.


7 patarimai, kaip galite padėti savo vaikui


Nesodinkite vaiko ant puoduko kas valandą. Tai darykite tik tada, kai jis nori šlapintis ar tuštintis. Tik taip vaikas supras ryšį tarp norėjimo, sėdimo ant puoduko ir darymo.


Pagirkite vaiką, jei jis paiso šios sekos. Jei jis, pavyzdžiui, sako, kad dabar nori, eina prie puoduko, nusismaukia kelnes ir sėdasi.


Nesibarkite, jei vėl kas nors nepavyks. Geriau paguosti ir padrąsinti - "Tavo planas buvo teisingas, kitą kartą pavyks".

Renkite savo vaiką rūbeliais, kuriuos jis galėtų greitai nusivilkti, pavyzdžiui, kelnėmis su gumele.


Išsiaiškinkite su vaiku, ar jis labiau norėtų puoduko, ar specialaus dangčio ant klozeto.


Jei nejaučiate nepatogumo, pasiimkite vaiką, kai einate į tualetą ir leiskite jam žiūrėti.


Ant puoduko ar klozeto vis pasodinkite lėlytę ar meškiuką. Tai paskatins vaiką elgtis taip pat.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis