5 žiemos žaidimai vaikams lauke

Šiltuoju metų laiku vaikams žaidybinės veiklos lauke nestinga. O ką daryti šaltuoju periodu? Ką veikti lauke? Kaip paįvairinti buvimą lauke, kai išeina į lauką lipdyti sniego senio ar pasivažinėti rogutėmis? Siūlome keletą žiemiškų žaidimų vaikams lauke.

"Medžiotojas"

Žaidžiant šį visiems žinomą žaidimą, vietoj kamuolio galima naudoti sniego gniūžtes. Žaidėjas, kuris medžioja pasidaro tarkim 3-5 gniūžtes ir bando jas pataikyti į tam tikroje apibrėžtoje teritorijoje bėgiojančius žaidėjus.

TAIP PAT SKAITYKITE:
3 vaikų mama: mūsų ligos - elgesio rezultatas
Koučerė D.Kraskauskienė - apie vaikų auklėjimą: gerais norais pragaras grįstas

"Sniego seniai"

Žaidimo dalyviai nusilipdo kokius 3-4 sniego senius, kuriuos sustato maždaug 10 metrų atstumu vienas nuo kito. Sniego senio galva turi būti padėta taip, kad ją būtų nesunku numušti. Kiekvienas vaikas pasidaro po sutartą skaičių sniego gniūžčių. Tikslas - paeiliui mėtant į savo sniego senį gniūžtes, numušti senio galvą. Arba užtektų tiesiog skaičiuoti pataikymus.

"Kas taikliau"

Reiktų turėti keletą žaislinių kėglių. Kiek žaidėjų, tiek ir kėglių. Kėgliai sustatomi 5-10 metru atstumu nuo žaidėjų. Žaidėjai išsirikiuoja kiekvienas ties savo kėgliu.

Variantai: po signalo visi bet kokia tvarka mėto gniūžtes ir stengiasi pataikyti į savo kėglį. Kuris jį numuša tas laimi. Taip pat galima mėtyti paeiliui - už pataikymą - 1 taškas. Žaisti, kol kažkas pirmas surinks sutartą taškų skaičių.

"Pataikyti čiuožiant"

Jei yra galimybė, vietoje, kur bus čiuožinėjama nuo viršaus iki apačios tam tikru atstumu sustatyti keletą kėglių. Tikslas - čiuožiant su rogutėmis žemyn, turint 3 gniūžtes, jas metant numušti kėglius. Už numušimą vienas taškas. Galima tokių čiuožimų surengti kokius 5 ir skaičiuoti surinktą taškų skaičių.
Kitas variantas: lygiai tą patį galima daryti su vėliavėlėmis, kurias čiuožiant žemyn, reiktų surinkti. Tikslas - kuo daugiau jų surinkti. Vėliavėles gali atstoti ir tiesiog spalvotos medžiagos skiautės ar kankorėžiai.

"Į vartus"

Čiuožiant nuo kalno, jo apačioje reiktų pastatyti vartus, tinka plastmasiniai kėgliai, ryškios medžiagos skiautės. Vartai gali būti kokių 2-3 metrų pločio. Tikslas - čiuožiant nuo kalno, pataikyti į vartus.

Atminkite - svarbu yra tinkama apranga ir gera nuotaika. Nesušalkite!

www.zaidziutaip.lt

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 6 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis