Kaip atrodo idealus vaiko savaitės valgiaraštis

Dažna mama suka galvą, ką gaminti šiandien. Gydytojai dietologai pataria: reikia taip suderinti dienos valgiaraštį, kad vaikas gautų visų reikiamų medžiagų - ir geromis proporcijomis.

7 dienų 2-3 m. mažylio valgiaraštis.


Pirmadienis

Pusryčiai: javiniai dribsniai su jogurtu ir pjaustytu bananu, vaisių sultys

Priešpiečiai: varškytė, kivis, mėtų arbata

Pietūs: agurkų sriuba, lietiniai su varške ir trintų vaisių padažu (pavyzdžiui, braškių, jeigu vaikutis nealergiškas), geriamasis vanduo

Pavakariai: nedidutis sumuštinukas-piramidė iš ruginės duonos, virtos paukštienos ir raudonųjų paprikų, mineralinis vanduo

Vakarienė: „pelytė" iš pusės kiaušinio su paprikos „akytėmis", perpjauto ridikėlio „ausytėmis" ir „uodegėle" - svogūnų laiškeliu. Tupi ant salotos lapo. Baltos duonos riekelė, vaisių arbata arba geriamasis vanduo.


Antradienis

Pusryčiai: trijų grūdų košė su juodųjų serbentų uogiene arba trintais vaisiais, vaisių arbata

Priešpiečiai: kefyras, bananas

Pietūs: sultinys su mėsos kukulaičiais ir petražolių lapeliais, bulvės, šparaginės pupelės, pomidoras, kompotas

Pavakariai: aviečių kisielius, sausainis, vanduo

Vakarienė: žuvis drebučiuose su virtomis daržovėmis, duonos riekelė, kakava

Trečiadienis

Pusryčiai: kumpio suktinukai su sūriu ir trintais ridikėliais, duonos riekelė, vandeniu skiestos natūralios sultys.

Priešpiečiai: vaisių salotos (obuolys, morka, persikas ir jogurtas), grūdėta duona, mineralinis vanduo.

Pietūs: kopūstienė, spagečiai su vištienos ir daržovių padažu (pomidorai, morka, paprika, svogūnas, cukinija), pagardinti baziliku, česnakais ir geltono sūrio drožlėmis, vyšnių kompotas.

Pavakariai: naminis šerbetas iš juodųjų serbentų, keksas, pienas.

Vakarienė: sumuštinis iš ruginės duonelės, sviesto, virto kumpio, pomidoro, geltono sūrio, mėtų arbata.

Ketvirtadienis

Pusryčiai: agurkas, įdarytas kiaušinių ir žuvies pasta, jogurtu ir pomidorais, ruginė bandelė, kriaušė, arbata.

Priešpiečiai: vanilinis sūrelis su vaisiais, mineralinis vanduo.

Pietūs: daržovių sriuba, grikių košė, kiaulienos guliašas su grietinės padažu, burokėlių piurė, geriamasis vanduo.

Pavakariai: mielinis pyragas su vaisiais, skiestos natūralios sultys.

Vakarienė: sumuštinis su sviestu, virtu kumpiu, varške, trintais ridikėliais, vaisių arbata.

Penktadienis

Pusryčiai: sumuštinis su sviestu, geltonu sūriu, šviežiu agurku ir paprika, geriamasis vanduo.

Priešpiečiai: saldi bandelė su sviestu ir džemu, geriamasis jogurtas.

Pietūs: pomidorų sriuba su makaronais ir petražolių lapeliais, orkaitėje kepta žuvis, bulvių piurė, salotos (trinta morka, obuolys, aliejus su citrina), geriamasis vanduo.

Pavakariai: pieninis vaisių kokteilis su šviežiais arba šaldytais vaisiais.

Vakarienė: salotos: brokoliai, virta vištos krūtinėlė su jogurto ir majonezo padažu ir krapais, ruginė duona, mėtų arbata.

Šeštadienis

Pusryčiai: virtos mėsytės gabaliukai, pomidorų ir raugintų agurkų salotos, bananas, geriamasis vanduo.

Priešpiečiai: žalios daržovės, ryžių vaflis, skiestos sultys arba geriamasis vanduo.

Pietūs: sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvių užkepėlė su pievagrybiais, virta mėsyte ir geltonu sūriu, vaisių kisielius.

Pavakariai: pusė kriaušės.

Vakarienė: apkepta bandelė su plaktu kiaušiniu, smulkintais svogūnų laiškais, arbata.

Sekmadienis

Pusryčiai: omletas su kumpiu, ruginė bandelė, skiestos sultys arba vanduo.

Priešpiečiai: virtos mėsytės gabaliukai, daržovės, vanduo.

Pietūs: balinta burokėlių sriuba su bulvėmis, virti ryžiai, vištos krūtinėlė, salotos iš Pekino kopūstų, obuolio, kukurūzų, geriamasis vanduo.

Pavakariai: vaisių ir jogurto želė, pagaminta iš plaktų vaisių, mineralinis vanduo.

Vakarienė: paprikos geldelės, įdarytos daržovių salotomis, su jogurto ir majonezo padažu ir geltonu sūriu, ruginė riekelė, kakava.

Dėmesio!

Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


_loadQuiz(13404);

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis