Ekstremalus gimdymas: rusė dvynukes pagimdė netikėtoje vietoje

Keleiviniame lėktuve, kuris skrido į Jakutiją, netikėtai prasidėjo gimdymas. Įdomu tai, kad į pasaulį skubėjo ne vienas, o keli mažyliai, kurie abu gimė ore, lėktuvui nespėjus nusileisti.

Rusijai priklausančiame lėktuve, kuris skrido iš Zyriansko į Jakutską, gegužės 7 dieną keliavo ir nėščia rusė Irina Vasilkova (25). Sąrėmiai jai prasidėjo jau lėktuvui pakilus, maždaug pusantros valandos nuo skrydžio pradžios. Iki kelionės tikslo dar buvo likę apie pusantros valandos skrydžio. Iš viso lėktuvu skrido 15 žmonių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
4 tėvų auklėjimo tipai: kuris iš jų esate jūs?
Daugiavaikė ukmergiškė imasi verslo, kuriam įkvėpė asmeninė patirtis

Kaip žiniasklaidai pasakojo lėktuvo palydovė Kristina Kondratjeva, po to, kai sužinojo, jog viena iš keleivių gimdo, veiksmas vyko it veiksmo filme: ji pasiteiravo salone sėdinčių keleivių, gal netyčia yra skrendančių medikų. Pasirodo, kad taip! 47 -erių metų gydytoja, padedama orlaivio palydovės ir priėmė gimdymą, kuris vyko taip greitai, kad lėktuvas nespėjo nusileisti.

Pirmoji iš dvynių gimė tada, kai lėktuvas jau buvo pasiruošęs nusileidimui, po 15 minučių gimė ir jos sesutė. Lėktuvui nusileidus prie jo privažiavo greitosios medicinos pagalbos automobilis, kuris nugabeno gimdyvę su dviem naujagimiais į Jakutsko ligoninę. Pranešama, kad visų trijų būklė yra gera, pavojaus gyvybei nėra.

Įdomu, kad šių avialinijų darbuotojams jau ne  pirmą kartą tenka priimti gimdymą. Kaip sakė lėktuvo stiuardesė Kristina, padėjusi priimti gimdymą, jai labai padėjo teorinės žinios, gautos pirmosios pagalbos apmokymų metu, kuriuos turi baigti visos stiuardesės.

Naujagimėms mergaitėms oro bendrovė "Poliarinės avialinijos" padovanojo teisę nemokamai skristi maršrutu Jakutskas - Zyrianskas - Jakutskas iki joms sukaks 18 metų.

Dvynukus ore pagimdžiusi moteris jau turi 4 metų dukrytę.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis