Naminiai ledai per 5 minutes: jokių E!

Plakta grietinėlė plius kondensuotas pienas lygu naminiai ledai, paruošiami per 5 minutes! Štai taip, paprastai! Ir nei ledų gaminimo aparatai, nei kokie kiti nekasdieniai agregatai čia nereikalingi. Mūsų namuose, orams šylant, kai neišvengiamai prasideda ledų sezonas, šio deserto atsargos šaldiklyje tampa privalomomis.

Kaip šventiniam patiekalui, naminiams ledams aš dedu labai riebų pliusą dėl to, kad juos galima paruošti gerokai iš anksčiau.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Gaminame naminius dažus, skirtus piešti pirštais
Gaminame naminius guminukus

Prieš pat šventę darbai kaip pasiutę puola iš visų pusių, o čia štai išsitrauki iš šaldiklio ir turi nuostabų naminį desertą. Net pasididžiuoti truputį galima... Va taip aukštai iškėlus galvą telieka išdėlioti ledus į indelius!

Pagaminti apie 1,6 l ledų reikės:

900 ml plakamosios grietinėlės (36% riebumo);

1 indelio saldinto kondensuoto pieno (apie 400 g.)

Alvilės Rimaitės nuotr.

Grietinėlę išplakame iki standumo ir į ją, pildami plona srovele, atsargiai, bet stropiai įmaišome kondensuotą pieną, kad pasiskirstytų tolygiai.

Dedame į šaldymui skirtus indelius, kišame į šaldiklį ir po 2-3 valandų jau galime mėgautis ledais!

Vienintelis trūkumas, kad šie ledai, ilgesnį laiką išbuvę šaldiklyje labai stipriai sušąla ir sunkiai dalinasi - todėl geriausia juos šaldyti vienam kartui skirtomis porcijomis. Tokią porciją ištraukite 15-20 min. iki patiekiant, kad kiek atitirptų.

Nors šie naminiai ledai labai gardūs ir vieni, bet jų tikrai nesugadins šviežios ar šaldytos uogos, vaisiai ar truputis juodo šokolado. Išbandykit, nepasigailėsit!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis