Žvaigždės, kurios vaikus gimdė namuose FOTO

Egzistuoja mitas, kad žinomos ir įtakingos moterys mielai renkasi iš anksto planuotą cezario pjūvį, o ne natūralų gimdymą. Tačiau yra ir kita kategorija garsiųjų mamyčių. Kai kurios įžymybės sąmoningai renkasi gimdymą ne ligoninėje, o jaukioje namų aplinkoje. Kurios moterys savo vaikų susilaukė namuose?

Gimdymas namuose įstatymais yra įteisintas daugelyje pasaulio ir Europos šalių. Nors gimdymas namuose yra reglamentuotas, jį renkasi nedidelė dalis gimdyvių. Gana populiarus gimdymas namuose yra Nyderlanduose, čia jį renkasi 1 moteris iš penkių. JAV – 1,5 proc. visų gimdyvių, Australijoje – mažiau kaip 1 procentas, Jungtinėje Karalystėje – apie 2,5 proc. gimdyvių.


Prieš kelerius metus JAV dainininkė Katy Perry juokavo, kad nuo šiol į savo CV galės įrašyti eilutę „Padedu priimti gimdymus namuose“. Iš tiesų 2016 metais jos sesuo Angela namuose gimdė antrą vaikelį ir garsioji dainininkė visą laiką asistavo gimdyvei.


Kai Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton laukėsi trečiojo vaikelio, taip pat buvo kalbama, kad svarstoma apie gimdymą namuose. Tačiau šie gandai nepasiteisino. Visus tris vaikučius princo Williamo žmona pagimdė privačioje Londono ligoninėje.


Žinomos mamos paslaugą gimdyti namuose, o ne ligoninėje, renkasi taip pat nedažnai. Tačiau jų yra. Štai kelios garsenybės, pasisakančios už gimdymą namuose:


Gisele Bundchen


Žavioji Gisele - dviejų vaikučių mama. Ji savo socialiniuose tinkluose niekada nesidrovėjo publikuoti savo nuotraukų, kuriose žindo dukrytę Vivian. Taip pat moteris aktyviai pasisako už gimdymus namuose. Kai laukėsi Benjamino, moteris iš anksto buvo apsisprendusi, kad jis gims namuose, mažylis gimė namų vonioje. "Norėjau būti apsupta meile ir jaustis saugi", - taip savo pasirinkimą interviu žiniasklaidai motyvavo moteris.


Vida Press


Pamela Anderson


Gal kai kuriems šios moters gerbėjams tai bus naujiena, bet taip, tai tiesa. Pamela pasisako už natūralų gimdymą ir abiejų savo sūnų susilaukė namuose su pribuvėja, nesinaudodama šiuolaikinės medicinos galimybėmis.


Vida Press


Demi Moore


Gražioji Holivudo žvaigždė savo namuose gimdė ne vieną vaiką. Ne ligoninėje dienos šviesą išvydo trys jos ir aktoriaus Bruce Willis dukterys Rumer, Scout and Tallulah Willis.


Vida Press


Meryl Streep


Garsioji aktorė ne mažiau kaip savo trimis Oskarais didžiuojasi keturiais savo suaugusiais vaikais. Vienas iš jų, tiksliau, viena duktė, pasaulį išvydo namuose.


Scanpix


Julianne Moore


Ugniaplaukė aktorė Julianne Moore, atlikusi ne vieną ryškų vaidmenį kine, nusprendė dukterį Liv gimdyti ne ligoninėje, o namuose.


Shutterstock nuotr.


Cindy Crawford


Garsusis modelis Cindy Crawford turi du vaikus - sūnų Presley ir dukterį Kaia. Vieno iš jų ji susilaukė savo namuose Los Andžele, savo pasirinkimą grįsdama tuo, jog norėjo kuo daugiau privatumo bei jaukumo. Gimdymą priėmė akušerė, jame dalyvavo slaugytoja ir gimdyvės vyras.


Vida Press


Alanis Morissette


Dviejų vaikų mama dainininkė Alanis Morissette sūnų gimdė namuose, jam pasaulį išvysti padėjo ir akušerė, ir dula.


Vida Press


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis