Renata: kaip mes kuriame savo šeimos tradicijas

Visada smagu, kai šeima turi bendrų tradicijų, pomėgių, kurie suvienija ir stiprina santykius. Mūsų skaitytoja Renata mielai pasidalino savo šeimos patirtimi, kaip jie, jauna šeima, kuria savo šeimos tradicijas.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, 11 vaikų šukuosenų, kurios jus pralinksmins
Kaip atpažinti, kad vaikui gresia depresija

Gal kažkam tai juokinga, keista, bet kaip gera matyti džiaugsmingas vaikučio akis, kai jo mažai šventei paruošiamas naminis pyragas, ar nuperkamas tortas. Uždegama žvakutė. Kai menkiausią pasiekimą palydi kažkokia dovanėle, ir tai nebūtinai brangus daiktas, kuris bus numestas po dienos. Ne, galime didžiuotis,kad mūsų pirmagimis moka džiaugtis smulkmenomis: mėgstamais glaistytais sūreliais, skaniomis sultimis, spalvinimo knygele, šokoladiniu kiaušiniu ar nauju rūbeliu. Tai ir naudinga, ir vaikui malonu.

Fotosesija

Didele šeimos tradicija tapo kiekvieno gimtadienio fotosesija. Taip jau nutiko, kad turime nuostabią fotografę, kuri nuo pat pirmųjų mūsų šeimos dienų draugauja su mumis. Labai džiaugiamės,kad įamžinusi mūsų vestuves, tęsia tradicijas ir toliau draugauja su mumis. Kiekvienas gimtadienis, jubiliejus, ar šeimos šventė - viskas jos rankose. Iki dviejų metukų prašydavome kurti filmukus iš nuotraukų, kiekvienam gimtadieniui. Tai puikus prisiminimas ne tik mums, tėveliams, seneliams, bet ir nuostabi dovana užaugusiam vaikui. Kaip gera gyventi,kai žinai,jog yra dėl ko stengtis.

 

Shutterstock nuotr.

Gimtadieniai

Vaikų gimtadieniai ypatinga diena mums. Stengiamės, kad tai būtų kuo malonesnė, kuo gražesnė ir ypatingesnė diena jiems. Sūnus, supratęs, kad gimimo diena - tai tik jo diena, be galo jos laukia. Prisideda prie kūrimo, pasakoja kaip ja įsivaizduoja, ir ko tikisi. Įdėjus pastangų ir pamačius švytinčias vaiko akis atrodo,jog nublanksta visos bemiegės naktys, visi rūpesčiai. 

Shutterstock nuotr.

Nuotraukos

Nors sūneliui bus tik ketveri, bet jis jau dabar su malonumu žiūri nuotraukas iš praeities. Grožisi savo šventėmis ir su didžiule meile akyse dėkoja už tai,kad jo dienos buvo tokios,kokios buvo. Bet nepamiršta ir sesės, jis supranta,kad tai, ką turi jis, turi turėti ir sesė, su malonumu ruošiasi ir sesės šventėms, rūpinasi dovanomis jai ir pats jų ieško. 

Shutterstock nuotr.

Bendros atostogos

Dar viena puikia tradicija tapo bendros atostogos prie jūros. Bet tokios, kuomet gyvename ne savo, o vaikų ritmu. Jie ilsisi, miega, žaidžia, gyvena įprastą gyvenimą, tik prie jūros, be įtampos, kasdienių rūpesčių, tėvelio skubėjimo į darbą, mamytės buities darbų.

Shutterstock nuotr.

Labai džiaugiamės,kad galime savo vaikams skirti daug dėmesio, auginti juos kurdami savo tradicijas ir skiepydami vertybes. Taigi, mūsų šeimos tradicija - buvimas su šeima, visko įamžinimas ir menkiausių smulkmenų, primenančių vaikystę, saugojimas.

Jeigu ir Jūs norite pasidalinti su mumis savo šeimos ypatingomis tradicijomis, pomėgiais, kelionėmis ar receptais, visada laukiame laiškų el. paštu tavovaikas@delfi.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis