Vaiką išmetė iš mokyklos po jo mamos įrašo Facebook'e

Socialiniuose tinkluose mamos mėgsta dalintis naujienomis ir savo nuomonėmis. Tačiau, pasirodo, tą daryti reikia gana atsargiai. Štai viena mama už išreikštą kritišką nuomonę apie sūnaus mokyklą sulaukė netikėtos bausmės - jos sūnus buvo priverstas išeiti iš mokyklos.

Sukritikavo mokytojus

Floridoje gyvenanti amerikietė Ashley Habat socialiniame tinkle "Facebook" garsiai suabejojo savo sūnaus mokykla. "Why is it that every single day there is something new I dislike about Will's School? Are my standards really too high or are people working in the education field really just that ignorant" (liet. „Kodėl kiekvieną dieną aš sužinau apie Vilio mokyklą tai, kas man nepatinka? Ar mano lūkesčiai per dideli, ar pedagogai savo pareigas atlieka atmestinai"), - panašiai taip skambėjo jos įrašas jos "Facebook" paskyroje.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Kas šokiruoja italą tėtį Lietuvoje?
9 kvailos frazės, kurias sako ir protingi tėvai

Kaip praneša šį įvykį nušvietusi žiniasklaida, tokį nusivylimą savo vaiko mokykla paskatino tai, kad mokytojai neinformavo jos apie tai, kad mokykloje vieną dieną įvyks svarbus renginys. Rašydama moteris tenorėjo išreikšti savo emocijas, ji nesikreipė dėl to į „Sonshine Christian Academy" mokyklą asmeniškai, tiesiog pasisakė "Facebook'e". Tačiau ji padarė klaidą - savo įraše paliko mokyklos žymę, nelietuviškai sakant, "užtagino" ją.

Mokykla ėmėsi neadekvačių priemonių

Tai, kokias pasekmes turėjo šis jos įrašas, buvo netikėta visiems. Pati Ashley patyrė šoką. Kitą dieną po įrašo ji ir jos keturmetis sūnus Vilis buvo iškviesti pas mokyklos direktorių, kur jiems pranešta, kad berniukas pašalinamas iš mokyklos.

Direktorius leido suprasti, kad tokiam mokyklos sprendimui įtakos turėjo neigiamas moters pasisakymas socialiniame tinkle. Esą moteris viešai suabejojo mokyklos personalo kompetencija, o tai suteršė mokyklos garbę.

Ashley nesuvokiama buvo tai, kad už jos poelgį nubaustas buvo mažas sūnelis, kuris net supratimo neturi, kas tas "Facebook" ir kritika jame.

Paviešinus šį incidentą, skaitytojai pasidalijo į dvi dalis: vieni piktinosi pačia mama, kuri esą pasielgė netinkamai - reikėjo ne kritikuoti mokyklą "Facebook'e", o nueiti ir apie tai pasikalbėti su mokytojais, kurie, jos manymu, pasielgė netinkamai. Kiti negailėjo kritikos mokyklai, kuri šioje situacijoje esą pasielgė irgi neadekvačiai - gyvename demokratinėje valstybėje, kur kritikuoti ne tik galima, bet ir reikia. Aišku, jei mokykla to nusipelnė.

Parsisiųskite Tavovaikas.lt programėles telefonams štai čia: „iPhone“„Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis