Brangesnė už milijoną rankų darbo dovana FOTO

Mamos rankų darbo dovanai neprilygsta jokie pirktiniai žaislai, ir nesakykite, kad esate negabi, nemokate siūti ar megzti. Paskaitykite straipsnį ir pagaminkite mažiesiems dovanėlę pagal jų nupieštą piešinį.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Jus nustebins atsakymas į klausimą, ar tėvai savo vaikus myli vienodai
Austėja Landsbergienė: ar tėvai turi padėti vaikams ruošti namų darbus

Alvilės Rimaitės nuotr.

Žinoma, 9 iš 10 piešinukų autorius - Viliukas, o Nidutės kringelių kol kas daugiausia netradicinėse vietose: mano užrašinėje, ant grindų, stalo. Tiesa, dar keletą solidžių knygų Nidos menas iliustruoja, kad nebūtų tokios nuobodžios, matyt.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Todėl, kai užsienio tinklaraščiuose aptikau idėją apie žaisliuką, pasiūtą pagal vaiko piešinį, ši mintis kaip mat mane užvaldė. Super - vaikų piešinukai neįmantrūs, pagal juos pasiūt žaisliuką galima net ir rankomis, o rezultatas - vaikų reakcija nereali!!!

Alvilės Rimaitės nuotr.

Jei norite pasijausti savo mažiems žmogiukams tikra burtininke, išmėginkit! Beje, tai gali būti puikia bendra mamos ir vyresnėlio dovana jaunėliui broliui ar sesei - vyresnysis vaikas nupiešia žaisliuką, kitaip tariant sukuria jo dizainą (vien nuo taip įvardintos užduoties vaikams kūrybos sparnai ima plazdėt kaip pašėlę), o mama pagal ji pasiuva realų žaislelį.

Alvilės Rimaitės nuotr.

siūtam žaislui, nedvejodama pasirinkau Viliuko pelėdą - jis tokias simpatules pelėdžiukes išmoko piešti mokykloje, visiems jas dovanojo ir labai jos visiems patiko. Kad siūti būtų paprasčiau pasirinkau mažiau margą ir kibau į darbą.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Siuvimo eiga atsispindi nuotraukose, aš tik paminėsiu, kad reikia kerpant iš medžiagos, iškirpti keliais centimetrais už piešinį didesnes iškarpas (t. y. palikti užlaidas susiuvimui po 1-2 cm); Paties piešinio galima ir nekirpti, ant medžiagos jį persipiešti iš akies.

 

Alvilės Rimaitės nuotr.

Taip pat visas detales ant žaisliuko siūti reikia tada, kai skirtingos jo pusės dar nesusiūtos.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Susiuvant sudėti geromis pusėmis į vidų, užsiūti paliekant 5-6 cm spragą žaisliuko išvertimui. Jį prikimšti sintepono.

Alvilės Rimaitės nuotr.

Žavi ir miela gavosi mūsų pelėdžiukė - prieš siuvant galvojau, kad atiteks Nidai, tačiau kai Vilius ją išvydo... Trumpai tariant, pelėdžiukė gavo vardą, VIP vietą Viliaus kambaryje, o man kaip mamai beliko tyliai stebėtis ir giliai širdyje labai labai džiaugtis, kad aštuonmečiai berniukai dar moka taip gražiai žaisti su tikrais žaislais...

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis