Skandalas: vaikai raidžių mokėsi iš paveikslėlių su stovinčiais peniais

Kaip išmokyti mažus vaikus raidžių? Šią pirmos klasės problemą įdomiai išsprendė vienos Norvegijos mokyklos pedagogai, pasiūlę vaikams raidžių mokytis su lytinius organus vaizduojančiais paveikslėliais.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, TAIP ar NE: ką apie puponautus mano tėvai ir pedagogė?
Vaikai ir homoseksualumas: interviu su gydytoju psichiatru

Pradinių klasių vaikams buvo įteikti piešinėliai su nuogais žmonėmis, jų organais ir taip buvo prašoma surašyti raides bei žodžius. Pavyzdžiui, viename piešinyje buvo pavaizduotas nuogas vyras ir jo ejakuliacija bei šalia stovintis dramblys. Šalia jo palikta vietos raidėms, kad vaikas įrašytų „Elefant" (dramblys). Kaip vėliau sužinojo mama, tos dienos užduotis mokykloje buvo išmokti raidę „E", ir todėl piešinyje pavaizduoti objektai ir veiksmai yra iš E raidės - erekcija, ejakuliacija ir dramblys (norv. „Elefant").

Norvegiškas žodis „Gjemsel", kuris išvertus reiškia slėpynės, pavaizduotas dar originaliau: kambaryje nupiešti trys nuogi žmonės, o iš spintos kyšo prispaustas vyriškas organas.

Kaip žiniasklaidai sakė mama, ji buvo priblokšta tokių užduočių mažiems vaikams. Susiskambinusi su kitomis mamomis ji patyrė, kad visų reakcija panaši, kai kurios mamos uždraudė savo vaikams atlikti šiuos namų darbus.

Šią istoriją aprašęs norvegiškasis "VG" pasiteiravo ir švietimo ministro Torbjorn Roe Isaksen nuomonės. Jis pripažino, kad tokia medžiaga neatitinka šių vaikų amžiaus, tai yra, ji pateikta netinkamai ir per anksti, tačiau iš principo tokiuose paveikslėliuose jis nieko blogo nemato, nes "vaikai į šiuos dalykus žiūri kitaip negu suaugusieji".

Skandalinguosius paveikslėlius, iš kurių buvo mokomi vaikai, galima pamatyti ČIA ir ČIA

Dėmesio!
Kviečiame atsakyti į žemiau esančius klausimus ir spalio mėnesio gale išrinksime vieną laimėtoją (su juo susisieksime asmeniškai), kuriam padovanosime 3 mėnesių žurnalo "TAVO VAIKAS" prenumeratą.


Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis