Kaip savo vaikus auklėja Angelina Jolie: 3 svarbiausi principai

Holivudo diva Angelina Jolie vadinama motina didvyre, nes augina šešis vaikus - trys iš jų yra jos biologiniai vaikai, kiti trys įsivaikinti iš skurdžių šalių.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, 10 patarimų, kurių laikantis namuose įsivyraus ramybė
Visos šeimos horoskopas: vaiko, tėčio ir mamos

Jei kyla klausimų, tėvai visada į juos pasirengę atsakyti, be to, atsakymų galima ieškoti ir knygose. Internete jau seniai nebegalima rasti vertingos informacijos, jame pilna klaidinančių faktų ir visokių kvailysčių. Todėl namuose turime milžinišką vaikiškų knygų biblioteką, žaidimų kambarį ir filmų kolekciją."

Apie taiką visame pasaulyje

„Mano vaikai ne tik įvairaus amžiaus, bet ir įvairių tautybių bei skirtingos odos spalvos. Todėl man kaip mamai labai svarbu jiems skiepyti toleranciją viso pasaulio žmonėms, kad ir kokia būtų jų tautybė ar odos spalva.

Mano vaikai žino, kad esu JTO gerosios valios ambasadorė, bet žinoma, kol kas jie nesupranta, ką tai reiškia praktiškai. Būtent todėl bent kelis kartus per savaitę mes kalbamės apie tai, kaip pasaulyje gyvena žmonės, kokias problemas patiria kiti vaikai. Kiekvieną savaitę visi kartu pažiūrime kokį filmą ar laidą apie vaikų gyvenimą Afrikoje ar Indijoje, skaitom straipsnius ar knygas šia tema.

Daug pasakoju apie afroamerikiečių šeimų padėtį, apie tai, kaip gyvena žydai, apie šios tautos istoriją. Man svarbiausia, kad vaikai išmoktų vieną gudrybę - jei gali kažkam padėti, padėk! Tikiu, kad geriausias pavyzdys jiems yra mano pačios veikla."

Meilė ir šiluma

„Trečiasis banginis, ant kurio laikosi mano vaikų auklėjimo principai, yra tėvų tarpusavio meilė. Tėvų santykiai, pagrįsti meile, yra labai svarbu! Mes galime glausti ir bučiuoti vaikus, bet jei jie nematys šilumos tėvų santykiuose, galima sakyti, kad vaikai šeimoje negauna pačių pagrindų.

Vaikai turi jausti ir matyti, kad tėvai kartu gyvena ne tik dėl vaikų, bet todėl, kad du suaugusieji myli vienas kitą ir nori būti drauge.

Apsikabinkite prie vaikų, kad jie tai matytų, sakykite vienas kitam komplimentus, kad girdėtų vaikai. Patikėkite, tai tiesiausias kelias link harmoningos suaugusios asmenybės ir darnių santykių ateityje."

Prieš kelerius metus aktorė prisipažino, kad šeši vaikai nėra galutinis skaičius. Yra tikimybė, kad bus dar ir septintas. „Turime tiek daug vaikų, kad atsiradęs dar vienas jų per daug nenustebintų", - sakė A. Jolie.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis