Gydytojai rekomenduoja šią sporto šaką kaip tinkamiausią vaikams

Gydytojai bara mus, mamas, kad per daug leidžiame vaikams sėdėti prie kompiuterio, per mažai kartu su jais judame. Kokia alternatyva? Ogi gimnastika nuo vienų su puse.

Gimnastika nuo pusantrų metukų

Beveik 500 kv. m. užimančiame Tarptautiniame gimnastikos klube, įsikūrusiame Vilniuje, Ukmergės gatvėje, sutinkame mamas su visai mažais vaikučiais.

Šiame klube patyrę treneriai dirba su vos vaikščioti pramokusiais mažyliais. Vienas klubo įkūrėjų, garsus Latvijos gimnastas, buvęs olimpietis Jevgenijus Sapronenko sako, kad gimnastikos treniruotės rekomenduojamos jau visai mažučiams vaikučiams, kurie ką tik pramoko vaikščioti. Tokie mažyliai į klubą ateina su tėčiu ar mama.

Fotografės Nendrės

„Mes patariame mamoms apsirengti sportiniu kostiumu, mat jos nemokamai gali mankštintis su savo mažyliu ir atsikratyti papildomų kilogramų, užsilikusių po gimdymo, arba šiaip sustiprinti savo kūno raumenis, - pasakoja J.Sapronenko. - Na, o tėčiams, atvedusiems į gimnastikos klubą savo vaikučius, tai puiki proga kartu praleisti laiką ir sustiprinti savo santykius su mažyliais".

Fotografės Nendrės

Gimnastikos klube - itin moderni prancūzų bendrovės „Gymnova" įranga: poroloniniai čiužinukai, vaikiškas kliūčių ruožas, gimnastikos reikmenys, batutai, lankai, porolono duobė, tad mažyliams čia ne tik saugu, bet ir be galo įdomu.

Kuo pakeisti kompiuterį?

Šiuolaikiniai vaikai per daug laiko praleidžia prie kompiuterio, per mažai juda, dėl to jiems neretai susiformuoja ydinga laikysena. Pasak garsaus gimnasto J.Sapronenko, būtų gerai, kad kiekvienas vaikas bent du kartus per savaitę po 50 min. pasimankštintų sporto klube, mat reguliariai sportuodami jie nejučiomis pamėgsta aktyvų gyvenimo būdą ir vėliau sportas tampa visiškai natūralia jų gyvenimo dalimi. Tinkamas fizinis krūvis skatina harmoningą fizinį vystymąsi, stiprina imunitetą ir netgi teigiamai veikia vaiko intelektą.

Fotografės Nendrės

Gimnastika tinka visiems

Gydytojai ortopedai dažnai gimnastiką rekomenduoja kaip tinkamiausią sporto šaką mažiems vaikams. Nuo vaikystės ja užsiiminėjęs J.Sapronenko sako, kad kaip tik gimnastika lavina visas kūno raumenų grupes, kūno lankstumą, koordinaciją ir jėgą. Tai sporto šaka, kuri teigiamai veikia visą vaiko organizmą.

Gimnastikos klubą lankantys vaikai puikiai pasirengia vėliau lankyti bet kokias kitas sporto šakas arba jeigu nori, gali vėliau rinktis tik šią sporto šaką.

Fotografės Nendrės

Gimnastikos nauda

Vis dėlto, ko gero, svarbiausia, kad nuo ankstyvos vaikystės gimnastikos treniruotes lankančios mergaitės išsiugdys pavydėtiną laikyseną, o berniukai įgaus gražias kūno formas. Buvusio olimpiečio J. Sapronenko propaguojama lavinamoji (rekreacinė) gimnastika ir yra pirmiausia skirta ne siekti aukštų sporto rezultatų, o kad darniai vystytųsi kūno raumenys.

Fotografės Nendrės

Lavinamosios gimnastikos tikslas - teigiamas poveikis vaiko organizmui ir sveikatai. Čia pateikiami pratimai, nors ir šiek tiek primena sportinės gimnastikos treniruotes, tačiau nėra tokie sunkūs ir varginantys, o vaikai nepatiria jokio spaudimo.

Gimnastikos klube galima švęsti ir vaikų gimtadienius. Speciali pramoginė gimnastikos programa įtraukia ne tik vaikus, bet ir jų tėvelius, o visą veiksmą prižiūri profesionalūs treneriai.

Užsakymo nr.: PT_66381956

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis