IŠRADINGA ir TAUPU: medinės kaladėlės už 50 centų

Tinklaraštį rašanti Neringa dalijasi savo patirtimi, kaip namuose pasigaminti medinių kaladėlių. Vaikai jomis mėgsta žaisti, o parduotuvėse jos tikrai nemažai kainuoja.

Kaip pasigaminti medinių kaladėlių

Turbūt rasite savo šeimoje ar giminėje žmonių, kurie mėgsta ir moka įvairius ūkio darbus. Vienas tokių mūsų aplinkoje – mano tėtis. Ne kartą teko kviestis jį į pagalbą, kai sugalvodavau Kasparui pagaminti kokių nors žaislų. Pirmasis tokių buvo dar kūdikystėje – žaislų stovas, kurį tėtis sugalvojo padaryti iš senos kėdės kojų, pritvirtinęs tarp jų skersinį. Žaisliukus tada dar tik gulinčiam mažyliui pritvirtindavau ant jo virvutėmis.

Palmažu tokių – mano tėčio pagamintų – žaislų mūsų namuose tik daugėjo. Aš mielai jį kviečiuosi į pagalbą, nes pati neturiu pakankamai įrankių ir įgūdžių, kad pagaminčiau tai viena. Be to, man patinka, kad tokie naminiai žaislai suteikia laimės ir Kasparui, ir mano tėčiui. Jis tikrai laimingas galėdamas kažką jam pagaminti.

Šįkart papasakosiu, kaip visi kartu už maždaug 50 euro centų pagaminome Kasparui medinių kaladėlių.

TAIP PAT SKAITYKITE:
15 priesakų norintiems užauginti laimingus vaikus
Muzika, padedanti užmigti: 7 kūriniai

Jums reikės:

  • medinio, obliuoto pagaliuko. Saviškį statybinių prekių parduotuvėje pirkau už maždaug pusantro lito. Taip pat tinka seni, nenaudojami virtuvės įrankiai arba pavyzdžiui, koks nors nereikalingas vėliavos kotas, kurį taip pat panaudojome mes.

  • rankinio pjūkliuko;

  • šlifavimo popieriaus, geriausia keleto, skirtingos tekstūros.

Asmeninio archyvo nuotr.

Gamyba labai paprasta – tereikia supjaustyti į norimo dydžio kaladėles ir nušlifuoti, kad paviršius būtų lygus. Mūsų kaladėlės nėra idealiai tiesiu paviršiumi, todėl bokštas iš jų būna pakrypęs. Bet taip juk ne mažiau smagu! Jeigu norite, galite jas nudažyti, išpiešti, apklijuoti. Pasigaminti kaladėlių galima su raidėmis ar skaičiais – turėsite priemonių žaidimams ir pamokoms.

Asmeninio archyvo nuotr.

Šiose nuotraukose Kasparas žaidžia su savo kaladėlėmis ir įvairiais smulkiais daiktais, kurių jam buvau atrinkus ir padavusi kartu. Tačiau ir jis pats sugalvoja būdų, kaip panaudoti kaladėles žaidimams – stato kelius, tiltus, bokštus ir t.t. Aš dar svajoju apie kaladėles iš įvairių medžio šakų ir pagaliukų. Tėtis prašė priminti šią idėją prieš kitą grybavimo sezoną. O gal jūs išbandysite anksčiau?

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis