Kaip vaiko IQ priklauso nuo to, kelintas šeimoje gimė

Apklausose dauguma tėvų prisipažįsta, kad savo vyriausią vaiką laiko pačiu protingiausiu. Mokslininkai jiems pritaria – pirmagimių intelekto koeficientas dažnai būna didesnis nei kitų vaikų šeimoje.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Daina, kuri nuramina verkiantį vaiką
Akušerė atskleidžia paslaptis, kurias žinodamos moterys pagimdo lengviau

33,8 proc. apklaustų mamų nedvejodamos pažymi, kad jų pirmagimis yra vienas iš protingiausių vaikų klasėje, o apie tai, kad vaikas nėra pats protingiausias klasėje, prisipažįsta tik 1,8 proc. mamų.

Dauguma apklaustų mamų prisipažino, kad jų antras ir trečias vaikas yra ne tokie protingi kaip pirmagimis. 31 proc. tėvų mano, kad ir jų antras vaikas yra vienas iš geriausiai besimokančių klasėje, ir tik 29 proc. pažymi, kad ir trečias vaikas yra protingas. Kaip matome, su kiekvienu tolesniu vaiku tėvai turi vis mažiau lūkesčių dėl vaiko protinius gebėjimų.

Tyrimai taip pat patvirtino, kad pirmieji vaikai šeimoje auginami daug griežčiau, jiems keliami griežtesni reikalavimai ir aukštesni tikslai.

Jaunesni vaikai taip pat daug švelniau baudžiami už blogesnius pažymius. Ir vėlesniame gyvenime antri, treti ir tolesni vaikai pažymėjo, kad vaikystėje jautė mažesnį tėvų emocinį spaudimą nei vyresni jų broliai ar seserys.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis