LEGO modeliavimas – ne tik vaikų užsiėmimas

Nors balandžio 11-12 d. keturių didžiausių šalies miestų „Akropoliuose" renginio „Spalvingosios LEGO vaikų velykėlės. Ateik konstruoti LEGO margučių" ypač laukiami mažieji, dalyviams konstruoti iš kaladėlių padėsiantis Lietuvos LEGO bendruomenės „LitLUG" narys Tomas Čižauskas įsitikinęs, kad konstravimas nėra vien tik vaikiškas užsiėmimas – tai rodo ir didžiulis suaugusiųjų LEGO entuziastų, besiburiančių į klubus visame pasaulyje, skaičius.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

LEGO – universalus konstruktorius, su juo galima įgyvendinti daugybę idėjų ir temų, todėl ilgainiui visi randa bendraminčių, nesvarbu, kokio amžiaus bebūtų. Juolab, kad šiais technologijų laikais susisiekti su šio konstruktoriaus gerbėjais visame pasaulyje ar netgi virtualiai sudalyvauti konkursuose nėra sudėtinga", – pasakojo T. Čižauskas.

Visame pasaulyje egzistuojančios bendraminčių grupės labiausiai žinomos anglišku sutrumpinimu LUG (LEGO User Group). Pasak jo, neretai šias grupes sudaro vien tik tik suaugę žmonės, kartais ir 50 metų amžius – ne riba. Tiesa, egzistuoja ir vaikų, ir paauglių LEGO gerbėjų klubai.

Klubų nariai su malonumu prisideda prie renginių, kuriuos organizuoja LEGO atstovybės. „LitLUG" klubo nariai dalyvavo praėjusią vasarą Klaipėdoje ir Vilniuje organizuotuose renginiuose „LEGO miestas", kuriuose padėjo dalyviams statyti namus. Kiekvienas pastatytas miestas siekė apie ketvirtį šimto kvadratinių metrų. Ir Vilniuje, ir Klaipėdoje miestų iš kaladėlių statybose dalyvauti panoro apie 4 tūkst. žmonių.

LitLUG klubo archyvo nuotraukos:

Jis pasidžiaugia, kad susidomėjimas konstravimu iš LEGO kaladėlių auga tarp paauglių. „Skirtingai nei vaikai jie labiau stengiasi, kad jų sukurti modeliai būtų kitokie, išskirtiniai. Ir tai džiugina – vadinasi, auga nauja karta, kuri galbūt „neišaugs" iš LEGO ir ateityje prisijungs prie mūsų klubo", – teigė T. Čižauskas.

Pasak jo, renginys „Spalvingosios LEGO vaikų Velykėlės. Ateik konstruoti LEGO margučių", vyksiantis keturiuose didžiausiuose šalies miestų „Akropoliuose" balandžio 11- 12 d., skirtas visai šeimai, tačiau labiausiai orientuotas į mažuosius.

„Mūsų tikslas – padovanoti vaikams galimybę išlaisvinti savo fantaziją, suteikti pozityvių emocijų ir įrodyti, kad iš LEGO kaladėlių galima konstruoti bet ką", - sakė „LitLUG" narys.

Apie renginius išsamiau sužinosite paspaudę šias nuorodas:

Vilniuje

Kaune

Klaipėdoje

Šiauliuose

Užsakymo nr.: PT_67582424

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis