Sūrių pyragas, kuriam neatsispirs joks svečias

Tinklaraštininkė Laura pasakoja apie savo mėgstamą sūrių pyragą, kurio skoniui neatsispiria ir kiti, jį ragavusieji.

Ar jau minėjau: visus praėjusius metus vyras žymėjo kiekvieną mūsų išleistą litą. Metų pabaigoje, išvydusi kam ir po kiek per metus išleidome, išsižiojau: vienoje pirmųjų išlaidų pozicijų maisto produktų kategorijoje karaliavo sūriai! Man jie — kieti, minkštieji, su visokiausiais pelėsiais ir netikėčiausiais priedais – labai patinka.

Tačiau kaip per metus sugebėjau jiems išleisti gan nemenką sumą pinigų, net neįsivaizduoju. Tiesa, nors per Naujuosius metus daviau pažadą būti taupesne, sūrių išsižadėti nepavyksta.

Iš tos meilės sūriams gimė ir šis tartas. Beje, pyragas kiek primena mėgstamiausią keturių sūrių picą. Tiesa, tarte jų trys rūšys, bet receptas juk ne chemijos formulė - laisvę improvizacijoms!

TAIP PAT IŠMĖGINKITE:

Saulės kibinai

Šašlykų konkurentai – vištienos pjausneliai

Beje, tokie nesaldūs pyragai - geriausias sprendimas, pasirodžius svečiams. „Super" greita, itin paprasta, skanu ir atstoja kokius mažiausiai tris kitokius užkandžius.

Taigi, tartas. Pirmiausia – pyrago pagrindas, o jam reikės:

  • 100 g šalto sviesto;
  • 150 g miltų;
  • 60 ml vandens.

Viską išmaišome, išminkome ir bent pusvalandį palaikome šaldytuve. Tada iškočiojame, tešla išklojame formą. Tiesa, dėl formos: geriausia skirta tartaletėms ir tartams – neaukšta, rantytais krašteliais. Tam, kad kepdama tešla neišsipūstų, geriausia pagrindą kepti ant viršaus subėrus kelias saujas pupų, avinžirnių ar kokių kitų didelių, lengvai karščiui ir drėgmei nepasiduodančių grūdų.

Tešlai 180 laipsnių orkaitėje turėtų pakakti 15 min. O tada raitojame rankoves įdarui, kuriam prireiks:

  • 3 kiaušiniai;
  • 100 g grietinės;
  • Saujelė smulkintų džiovintų pomidorų (mirkytų aliejuje;
  • 70 g tarkuoto kietojo sūrio („Džiugas“ ar tikrasis parmezanas;
  • 100 g kubeliais pjaustyto „Mozzarella“ sūrio;
  • 70 g trupinto fetos sūrio;
  • Saujelė kiek pasmulkintų konservuotų juodųjų alyvuogių.


Autorės nuotr.Paprasčiau nebūna: viską sumaišyti, drėbti į formą su iškeptu pagrindu ir kepti apie 25 minutes. Beje, druskos ir pipirų čia nededu - sūrumo ir kitokių skonių gausu iš sūrių, alyvuogių ir pomidorų.

Skanaus!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis