Kaip telefonu padaryta nuotrauka išgelbėjo vaikui gyvybę (FOTO – viduje)

Avery Fitzgeraldas yra eilinis žavus dvimetis berniukas, sekantis savo vyresniojo brolio pavyzdžiu ir mėgstantis šokinėti ant sofos, kai to nemato jo mama. Tačiau vieną dieną jo mama pastebėjo šį tą neįprasto.

„Turbūt porą mėnesių stebėjau, kad kai šviesoje žiūriu į Avery, jo akies gilumoje kažką matau", – pradeda pasakojimą Avery mama Julie Fitzgerald.


Susirūpinusi mama pradėjo svarstyti, kas tai galėtų būti. Nusprendė panaršyti internete ir perskaitė straipsnį apie moterį, kuri giminaičių nuotraukose vietoj normalios raudonos akies pastebėjusi baltą akį, taip padėjo diagnozuoti vėžį. Julie šią istoriją papasakojo savo vyrui Patrickui. Sutuoktinis patarė jai nesukti dėl to sau galvos, tačiau motinos neapleido jausmas, kad kažkas yra negerai.


„Nenorėjau fotografuoti, nes paširdžiuose kankino siaubingas jausmas, tačiau padariau sūnaus nuotrauką ir... Visas akies vyzdys buvo vien baltas, ir man tapo viskas aišku", – prisimena J. Fitzgerald.


Asmeninio archyvo nuotr.


 Julie nuvedė sūnų pas specialistą, kuris vos pažvelgęs pasakė, kad liga rimta. Tai buvo retinoblastoma, net 75 procentai mažylio akies buvo padengta augliais, tad nebuvo kitos išeities, tik ją šalinti. Gydytojai paaiškino, kad jeigu būtų delsta dar ilgiau, liga galėjo išplisti į berniuko smegenis ir baigtis būtų tragiška.


Fitzgeraldų šeima sužinojo, kad labai tikėtina, jog Avery visą gyvenimą savo kairiąja akimi nematė, o augliai pradėjo formuotis vos prieš šešias savaites. Mažylio tėtis visiems dabar turi labai paprastą patarimą: „Klausykite savo žmonos, tai būtų pirmas dalykas. Pasitikėkite savo nuojauta".


„Pasitikėkite mamos nuojauta", – priduria ir mama Julie. Avery gaus akies protezą. Dabar atliekami tyrimai, ar Avery turi genetinį polinkį į onkologines ligas. Jo šeima taip pat kol kas nežino, ar jam teks įveikti chemoterapijos kursą, tačiau dabar jie nori tikėti, kad su akyte liga buvo pašalinta.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis