Kodėl verta rinktis balansinį dviratuką?

Vaiko mokymasis važiuoti dviračiu neturi būti varginantis! Tačiau daugelis vaikų jaučiasi būtent taip. Gali prireikti kelių savaičių ar net mėnesių, kol vaikas galų gale pradeda važiuoti be pagalbinių ratukų. Viso to galima išvengti, jei vaiko pusiausvyros jausmas pradedamas lavinti naudojant balansinį dviratį.

Dauguma vaikų, pradėjusių nuo balansinio dviratuko, jau keturių metų amžiaus ar net anksčiau būna pasiruošę pereiti prie paprasto dviračio su pedalais. Balansinio dviratuko privalumas yra toks, kad vaikas gali mokytis pusiausvyros sau patogiu greičiu ir be įtampos. Tuo tarpu dviračio su pagalbiniais ratukais arba triračio naudojimas nėra patartinas, nes jie veikiau stabdo negu skatina vaiko raidą.

Geriausias amžius pusiausvyrai lavinti - nuo 18 iki 36 mėnesių. Tinkamiausias metas pradėti yra tada, kai vaikas ima vaikščioti. Pirmiausia vaikas suka ratus aplink dviratį ir jį stebi. Po to, kai būna jau pasiruošęs, bando pats atsisėsti ant dviračio sėdynės, paskui apžergęs dviratuką ima bėgioti, ir galiausiai jau važinėja iškėlęs kojas į orą! Toks raidos procesas gali trukti nuo kelių dienų iki kelių mėnesių, priklausomai nuo vaiko amžiaus ir pasiruošimo. Bet visa tai yra įdomu bei paprasta, o kartu moko vaiką visų būtinu įgūdžių, kad jis vėliau galėtų važinėti dviračiu su pedalais.

STRIDER - pasaulyje populiariausias balansinių dviračių prekės ženklas, ir tai pagrįstai. Būtent STRIDER supažindino pasaulį su balansinių dviratukų privalumais. įmonė nuolat tobulina savo gaminamus modelius, siekia kuo geriau juos pritaikyti prie vaikų raidos ypatumų ir poreikių.

STRIDER balansinis dviratis
Bendrovės archyvas

Tikrasis Strider dviratis - vienas lengviausių (2,2 kg) tarp balansinių dviračių. Todėl vaikai gali džiaugtis savo naujais savarankiškais pasiekimais, o tėveliai neturi rūpintis sunkaus dviračio tąsymu. STRIDER balansinį dviratuką dėl jo mažo dydžio ir svorio labai paprasta visada pasiimti su savimi - į pasivaikščiojimą, į svečius, į kelionę ir tt.

Palyginus su kitais balansiniais dviračiais, STRIDER reguliuojamą vairą galima nuleisti iki žemiausio aukščio (28cm). Tai reiškia, kad mokytis važiuoti dviračiu gali jau pusantrų metų vaikai.

PS. Nuo 18 mėnesių iki 5 metų amžiaus vaikas užauga beveik perpus didesnis, todėl tikrai vertas dėmesio faktas, kad per visą šį laikotarpį jis gali važinėti vis tuo pačiu dviračiu.

Paprastas, vaiko raidos ypatumams pritaikytas dviratuko dizainas atitinka griežčiausius saugos standartus, lavina vaiko pasitikėjimą savimi, leidžia vaikui prireikus laikyti kojytes ant žemės ir taip jaustis saugiau, o svarbiausia - moko vaiką važiavimo dviračiu pagrindų ir gebėjimo laikyti pusiausvyrą. Su šiuo dviračiu vaikas įgyja visus reikalingus įgūdžius, kad prie dviračio su pedalais galėtų pereiti sklandžiai ir sėkmingai!

Ar jūsų mažylis jau pasiruošęs važiuoti dviračiu?

Daugiau informacijos rasite www.strider.lt

Užsakymo nr.: PT_68149910

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis