Moteris pritraukė 110 litrų savo pieno ir pasielgė kilniai

Kilnus poelgis: dviejų vaikų mama iš JAV motinos pieno bankui dovanojo 110 litrų savo pieno.

110 litrų mamos pieno. Tiek savo pieno atsargų sugebėjo sukaupti viena dviejų vaikučių mama iš Viskonsino valstijos JAV.

1 ir 3 metų sūnus auginanti moteris nusprendė padėti tiems naujagimiams, kurių mamos dėl įvairių priežasčių negali žindyti vaikučių. Mamos pienas itin naudingas visiems naujagimiams, o ypač neišnešiotiems kūdikiams.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Video, kuris pavergė milijonus: mažoji šokėja

Medicinos stebuklas: vyras su persodinta varpa taps tėčiu

Žindydama savo antrąjį sūnų, moteris pastebėjo, kad po pusmečio jos namų šaldiklis buvo visiškai perpildytas mamos pieno atsargų. Ji sumanė padaryti gerą darbą ir kreipėsi į artimiausią ligoninėje esantį motinos pieno banką, ar galėtų tapti donore ir tiekti pieno tiems kūdikiams, kuris jiems būtinas.

Norint tapti mamos pieno donore, jai reikėjo atlikti tam tikrus laboratorinius tyrimus, taip pat tikrintis sveikatą pas šeimos gydytoją.

Amy Bormann, gavusi teigiamą atsakymą, ilgai nedelsė ir tapo mamos pieno banko donore. Jos atvejis ypatingas tuo, kad ji turėjo daug pieno ir jo sukaupė neįtikėtinai daug – net 110 litrų.

Kad ir kokia didelė atrodytų ši dovana, visgi pasaulio rekordas priklauso kitai moteriai. Keturių vaikų mama Amelia Boomker per septynerius savo žindymo metus iš viso Indianapolio (Indianos valstija, JAV) mamos pieno bankui paaukojo 480 litrus savo pieno.

Būtent ji įrašyta į Pasaulio rekordų knygą. Beje, šis rekordas užfiksuotas pernai metais.

Priminsime, kad Lietuvoje motinos pieno bankų nėra. Lietuvės moterys, kurios norėtų oficialiai atiduoti savo pieno tiems mažyliams, kurie jo negauna, to padaryti negali.

Pumping breast milk is not at all easy. What an amazing act of selflessness and generosity from this mom. Her... http://t.co/b7v8QU9pc4
— Sharisse (@savvysweetlife) June 11, 2015

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis