Pasaulį išvydo kūdikis, kuris anksčiau būtų neturėjęs šansų gimti (FOTO)

Ar įmanoma moteriai susilaukti vaikelio, jeigu ji dėl kažkokių priežasčių neturi ar neteko gimdos? Dar visai neseniai į tokį klausimą buvo atsakyti vienareikšmiai - NE. Tačiau šiandien atsakymas yra TAIP.

Šiandien pasaulį apskriejo dvi nuotraukos, kuriose įamžinta mama, besidžiaugianti vaikeliu. Tiesa, fotografavimo rakursas toks, kad sunku įžvelgti veidą ir nustatyti asmenų tapatybę. Šeima nenori viešumo, tačiau istorija, kurią pasakoja šios dvi nuotraukos, yra ypatinga.


AP nuotr.

Moteris su vaiku nufotografuota Švedijos mieste Geterborge. Vienoje nuotraukoje ji laiko ant rankų vaikelį savo namuose, o kitoje - su juo žaidžia kieme, šalia matyti vyresnė moteris, jos mama ir vaikelio senelė.


AP nuotr.

Tai, ką patyrė ši šeima, galima pavadinti tikru medicinos stebuklu. Vaikelis gimė po to, kai devynis mėnesius jį mama išnešiojo močiutės gimdoje.

Būdama 20 metų ir susirgusi vėžiu, jauna moteris prarado savo gimdą ir buvo susitaikiusi su mintimi, jog niekada negalės tapti mama. Tačiau gimdą atiduoti dukteriai pasisiūlė jos mama. Ji atidavė savo gimdą transplantacijai, ši sėkmingai prigijo dukters organizme.

Mamos gimdą nešiojančiai moteriai pavyko pastoti ir pagimdyti vaikelį. Medikai mano, jog tai didelis paskatinimas ir toliau dirbti šia linkme.

„Sunku apsakyti, kokia esu dabar laiminga. Aš turiu tai, apie ką anksčiau net nedrįsau svajoti", - sako mama tapusi moteris. Jos sūneliui šiandien jau 9 mėnesiai. Šeima neatskleidžia savo tapatybės, nes nori apsaugoti vaiką nuo pernelyg didelio dėmesio.

Švedė pastojo praėjus metams po gimdos transplantacijos. Jai buvo atliktos kelios pagalbinio apvaisinimo procedūros, po vienos iš jų nėštumo testas buvo teigiamas. Nėštumo laikotarpis praėjo be komplikacijų, berniukas gimė po iš anksto suplanuotos cezario pjūvio operacijos.

Akušerijos ir ginekologijos profesorius daktaras Matsas Brannstromas iš Geteborgo universiteto su kolegomis atlieka mokslinius tyrimus - gimdos persodinamos moterims, kurios jų neturėjo arba prarado susirgusios onkologinėmis ligomis. Per dvejus metus transplantacijos įvykdytos devynioms moterims. Sūnaus susilaukusi moteris buvo pati pirmoji, kuriai gimda persodinta. Medikas savo socialinio tinklo Twitter paskyroje pasidžiaugė sėkmingu moters nėštumu bei gimdymu.

Ne visos persodinamos gimdos sėkmingai prigyja - dėl komplikacijų kai kurias jų tenka pašalinti.

Gimdos transplantacijos gali tapti nauja, nors vis dar eksperimentine, alternatyva moterims, kurios negali susilaukti kūdikių dėl to, kad gimė be gimdų arba jų neteko dėl onkologinės ligos. Iki tol kai kurie specialistai abejojo, ar persodinta gimda sugebėtų išmaitinti embrioną.

Sūnaus susilaukusi pora gydžiusio daktaro garbei vaikui suteikė antrą Matso vardą. Šiuo metu jie jau rimtai svarsto apie galimybę susilaukti antrojo vaikelio.

Laiminga mama sako, kad paaugusiam sūnui būtinai papasakos apie tai, kaip labai jo norėjo, laukė ir kiek jiems teko patirti, kad jis gimtų. Taip pat ji neabejoja, kad sūnus turės tvirtą ryšį su močiute, kuri nedvejodama ištiesė pagalbos ranką ir paaukojo savo gimdą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis