Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Pamokos paruoštos, knygos sukrautos, tad galima prisėsti ir prie smagių dalykėlių, pavyzdžiui - plano savaitgaliui!


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Kaip visi žinome, gerus rezultatus reikia skatinti, o tam puikiausiai tiks pasiūlymas pačiam mažajam išsirinkti kokiame spektaklyje apsilankyti ar kokį renginį pamatyti. Tėveliams belieka tik žinoti, jog visus šiuos smagius užsiėmimus vaikams rasite Kur.lt svetainėje.

Rugsėjo 12 ir 13 dienomis Raganiukės teatras rodys spektaklį "Kaip Jonelis baimės ieškojo". Bernelis Jonelis labai norėjo sužinoti kas tai yra baimė. Kai mama papasakojo Joneliui apie paslaptingą dvarą, kurį saugo įvairiausios baisenybės, Jonelis su mažąja drauge Pelyte nusprendė ten apsilankyti. Kaip ir visi lietuvių liaudies pasakų motyvais pastatyti spektakliai, šis taip pat kupinas pamokančių nutikimų, kuriuos mažasis žiūrovas supranta geriau, nei mamos ar tėčio "nedaryk, negalima". Tad apsilankykite šiame spektaklyje ir kartu su Joneliu paieškokite, kur slypi baimės šaknys. O atvykę prieš spektaklį 30 minučių, pateksite į pačios Raganiukės vaikams vedamą edukaciją apie vyksiantį spektaklį.

Dar vienas lobis iš lietuvių liaudies pasakų skrynelės - "Eglė žalčių karalienė". Pagal šią pasaką Vilniaus teatras "Lėlė" pastatė ypatingą spektaklį, kuriame nėra teksto, o viskas veikia per vaizdinius, judesius ir muziką - ir nepaisant to, jo siužetas gan intensyvus bei pilnas įvykių. Spektaklyje naudojami beveik visi lėlių teatro principai bei veikia gyvi aktoriai, kurie, šokdami ratu aplink nedidelę sceną, kuria žemės ir vandens pasaulių kryžkelę. Tikime, jog spektaklio siužetas tiek mažiems, tiek dideliems jau girdėtas ne kartą, tačiau tokio jo pastatymo, turbūt dar nesate matę. Ši judesio pilna pasaka skirta vaikams nuo 7 metų, o ją išvysti galėsite jau šį šeštadienį, 12 valandą popiet "Lėlės" teatre.

Sekmadienį klaipėdiečius ir mažuosius miesto svečius kviečiame apsilankyti "Makaronų operoje", kurioje siautės išbadėjusios pelės, kurios atvyko į operos ir skaniausio pasaulyje maisto tėvynę - Italiją. Daug pažadų, padažų, karo ir taikos, ir, aišku, makaronų! Šis spektaklis visai šeimai nuskaidrins dieną bei nudžiugins mažųjų teatralų širdeles. O kur dar smagi muzika, šokiai ir dainos! Klaipėdos valstybinis muzikis teatras bus kupinas ne tik minėtų pelių, bet ir daugybės šypsenų publikos veiduose.

Kauno valstybinis lėlių teatras pristato "Pasaką apie Lietaus Lašelį". Tai spektaklis apie Lietaus Lašelį, kuris, atsilikęs nuo savo broliukų, nusprendė susirasti draugų. O draugų rasti galima tik būnant geru. Todėl visiems nelaimės ištiktiems, paukščiukui ar žvėreliui, Lašelis ištiesia pagalbos ranką ir taip ne tik atranda bendražygių, bet ir patiria daugybę nuotykių miške. Tokie smagūs veikėjai kaip Voverytė, Ąžuolo Kipšiukas, Vikšrelis ir Mėlynasis Miškų Katilėlis gali nuteikti tik pozityviai ir linksmai istorijai apie draugystę. Tad jau šį sekmadienį, kartu su savo mažaisiais (rekomenduojame vaikams nuo 3 metų) apsilankykite Kauno lėlių teatre ir sužinokite, kokie mes esame visi svarbūs, nepakartojami ir reikalingi.

Prasidėjus rudeniui, prasidėjo ir naujas renginių sezonas. Nuo spektaklių iki pramogų mažiesiems dalyviams - nedvejokite ir pasirinkite renginį, kuris labiau Jums prie širdies ar nustebinkite savo artimuosius išrinkdami jiems laisvalaikio pramogą. Kur.lt - už smagias akimirkas drauge!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis