Sukūrė lėles, kurios padeda mergaitėms neišsigąsti menstruacijų (FOTO)

Lėlių galima įsigyti su įvairiais priedais - rūbeliais, plaukų aksesuarais, namų apyvokos daiktais. Nuo šiol bus galima įsigyti ir lėlių, kurios... serga menstruacijomis.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Tokias edukacinę misiją atliekančias lėles sukūrė „Lammily" lėlių gamintojai, garsėjantys tuo, kad visos jų lėlės yra realistinių kūno formų.

Nuo šiol galima įsigyti jų sukurtų lėlių, kurios turi įvairių menstruacijų dienoms reikalingų priedų - apatines kelnaites, įklotus, menstruacijų kalendorių su lipdukais. Taip pat pateikiamas spalvingas informacinis bukletas apie „tas“ dienas.

Lėles gaminančios įmonės savininkas Nickolay Lamm, paklaustas, kodėl sukūrė būtent tokią lėlių liniją, sakė, jog norėjo padėti tėvams kuo suprantamiau paaiškinti mergaitėms, kas vyksta su jų kūnu brendimo metu.

Pasak jo, kai mergaitės žaidžia su lėlėmis ir valo jų dantis žaisliniais dantų šepetėliais, visi tėvai patenkinti, kad vaikui aiškiai ir patraukliai perteikiamos higienos idėjos. Tuo tarpu menstruacijos, kurios yra labai svarbi kiekvienos moters sveikatos dalis, vis dar daugeliui yra tabu tema. Tėvai gėdijasi apie tai kalbėti su savo paaugusiomis dukterimis.

Naujosios lėlės padės tėvams mergaitėms apie viską paaiškinti žaismingai ir suprantamai. „Lammily" lėlių gamintojai tikisi, kad prisidės prie šių tabu griovimo.

Šioms lėlėms skirtas „menstruacijų aksesuarų paketas" kainuoja 10 JAV dolerių.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis