Savaitgalio renginiai šeimoms su vaikais

Štai ir prabėgo rugsėjis, o spalis jau barbena į duris ir ruošiasi puošti langus pirmosiomis šalnomis. Bet mes žinome, kad visuomet jauku ir šilta įsitaisyti teatro ar koncertų salėje ir kartu su mažaisiais žiūrovais nusikelti į pasakų šalį, kurioje pildosi svajonės, veikia pasakiškos būtybės ir vyksta neįtikėčiausi dalykai.

Kviečiame išsirinkti pramogą, kuri nudžiugins Jūsų mažuosius.

Keramikos Dienos Centras A.K. šiandien kviečia į svečius ir, jubiliejaus proga, nori pasidalinti savo darbo vaisiais. Atvirų durų dienoje galėsite išvysti lankytojų darbų parodą ir fotografijų ekspoziciją. O galbūt šis užsiėmimas Jus ar Jūsų mažylį taip sužavės, kad užsimanysite artimiau susipažinti su keramika ir taip originaliai papildyti savo laisvalaikio užsiėmimus. Šis užsiėmimas ypatingai tinkamas vaikams - jo metu pajausdami natūralias medžiagas, žaisdami su jomis, vaikai įsijaučia į veiklą ir atsipalaiduoja. Įgyti nauji gebėjimai ir potyriai praturtina vaiko asmenybę, o vykstančios kūrybinės pamokėlės - išlaisvina vaiko fantaziją. Tad jau šį trečiadienį užsikrėskite kūrybos virusu ir leiskitės į keramikos karalystę.

Šį ketvirtadienį ir penktadienį Klaipėdoje, Švyturio arenoje vyks Tarptautinė kačių paroda, kurioje laukiami maži ir dideli kačių gerbėjai. Parodoje dalyvaus apie 200 įvairių veislių švelniakailių murklių iš Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Estijos, Suomijos ir Italijos, todėl kiekvienas šeimos narys galės išsirinkti savo favoritę. Tad visi, ieškantys sau augintinio ar tiesiog norintys paganyti akis į aristokratiškas kates, laukiami Švyturio arenoje.

Šeštadienį kviečiame įsitraukti į žaismingą ir interaktyvią pasaką, kurioje bus smagių žaidimų, linksmų galvosūkių, neįprastų vaizdų bei paslaptingų garsų. O dar geriau - suaugusieji netrukdys mažiesiems įsijausti į pasakų pasaulį - mamos, tėčiai ir kiti dideli žmonės bus kviečiami pasimokyti būti tėvais - teatras pasirūpino, kad apie bendravimą su vaikais įdomiai papasakotų humanistinio ugdymo profesionalai. Taigi, kol tėveliai "mokysis", mažieji teatralai su spektaklio "Stebuklingoji kreidelė" herojumi Junu, keliaus į paslaptingą teatro pastatą, kuriame laukia daug nuotykių. Vaikams - tai pasakojimas apie sugebėjimą matyti stebuklus paprastuose, kasdieniuose dalykuose, o tėveliams - naudingas renginys apie tėvystę.

Šeštadienį Valstybinis Jaunimo teatras kviečia į linksmą ir jautrų spektaklį vaikams "Paika pelytė", kuriame spektaklio herojė bando įgyvendinti savo norą - būti viso pasaulio karaliene. Šiame spektaklyje keliami klausimai - ką reiškia būti stipriam, ar visada yra stiprus tas, kas toks atrodo, ir ar būtina laimės ieškoti labai toli, o gal ji glūdi visai šalia, tik reikia atidžiau apsidairyti? Šis pasakojimas apie pirmą kartą gyvenime patirtą vienišumą ir apie tai, kad nuo šio jausmo gali išgelbėti tik nuoširdi draugystė. Taigi, dar viena pamokanti istorija pasakos pavidale Jums ir Jūsų mažiesiems.

Sekmadienį kviečiame apsilankyti "Tinginėlių kaime", kuriame, anot pagrindinio herojaus Albino - vien žaidimai, saldumynai ir jokio darbo! Tačiau net ir čia galioja savos taisyklės. O ar jos patiks ką tik „iškeptam" tinginiui? Pamokanti ir šmaikšti istorija apie tai, kad kartais turime pamatyti, kas yra bloga, kad sužinotumėm tai, kas yra gera. Muzikinė pasaka vaikams pagal Vytauto V. Landsbergio knygą „Tinginių pasakos" šį sekmadienį Klaipėdos muzikiniame teatre.

Vaikystės šalis kupina vaizduotės išdaigų, žaidimų ir svajonių, o dar smagiau, kuomet į ją, kartu su mažaisiais, leidžiasi ir jų tėveliai. Tad apsilankykite Kur.lt svetainėje ir atraskite renginį, kuriame nors trumpai kartu su vaikais pasidalinsite vaikystės akimirkomis!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis