7 priežastys, kodėl kai kurie vyrai nenori vaikų

Ilgai draugaujate su vaikinu, galbūt jau esate vedę prieš kurį laiką, o jis vis dar nenori girdėti apie bendrus vaikus? Priežasčių gali būti kelios. Apžvelkime bene dažniausiai pasitaikančias.


Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, „Android“. Draugaukime ir Facebooke!

Aš dar labai jaunas!

Šį pasiteisinimą iš tiesų galima dažnai išgirsti iš vyrų lūpų. Kaip, beje, iš moterų irgi. O kada jūsų nuomone yra tinkamiausias laikas tapti tėčiu? 30 metų? 40 metų? 50 metų? Idealaus amžiaus tapti mama ar tėčiu nėra, todėl nurodyti, kada atėjo TAS amžius tapti tėvais tikrai neįmanoma.

Aš noriu pirmiau padaryti karjerą

O kas sakė, kad vaikas bus kliūtis daryti karjerą? Atvirkščiai, vaikų susilaukusios šeimos įgyja naujų įgūdžių, kurie praverčia ir profesiniame gyvenime: planuoti laiką, efektyviai organizuoti darbus, pagaliau, išmoksta būti kantresni ir empatiškesni. Buvo atlikta netgi tyrimų, kad vaikų turintys vyrai uždirba daugiau, negu bevaikiai.

Auginti vaiką yra brangu

Atsakymas į šį klausimą būtų ir taip, ir ne. Kūdikio kraitelis gali kainuoti ir 100 eurų, ir 10 000, priklausomai nuo tėvų poreikių ir norų. Jei mama maitina kūdikį mamos pienu, išlaidos gerokai sumažėja. Didžiąją jų dalį sudaro pinigai sauskelnėms, tačiau tai tikrai ne priežastis atsisakyti galimybės ir džiaugsmo tapti tėčiu.

Gimus vaikui mano žmona subobės

Oho, kokia rimta priežastis būti bevaikiu... Ironizuojam, aišku. Šiais laikais niekas netiki pasakomis, kad nėštumo metu negalima dažyti plaukų ar darytis manikiūro, niekas nebesirengia beformiais languotais kombinezonais. Stilingos ir patrauklios moterys tampa stilingomis ir patraukliomis nėščiosiomis, o vėliau – ir mamomis. Jeigu tavo moteris iki nėštumo rūpinosi savimi ir išvaizda, būk ramus, kad taip bus ir toliau.

Gimus vaikui nebus sekso

Kodėl gi? Jei nėštumas sklandus ir nėra komplikacijų, lytinius santykius galima turėti visus 9 mėnesius. Pogimdyminiu periodu, maždaug 6 savaites, rekomenduojama nesimylėti. Vėliau apsilankius pas gydytoją ir pasitarus dėl kontracepcijos (jos reikia ir žindančiai mamai), galima atnaujinti lytinius santykius.

Neliks laisvo laiko sau

Faktas yra tas, kad gimus vaikui para nesutrumpėja – ji ir toliau trunka 24 valandas. Gal laisvų vakarų su alaus bokalu ir draugais bus mažiau, tačiau padaugės vakarų važinėjant su vežimėliu parke, o vėliau žaidžiant su mažyliu futbolą, krepšinį ar šachmatais.

Abejoju, ar būsiu geras tėtis ir tinkamai auklėsiu vaiką

Niekas negimė mokėdamas, ko gero, ir žmona apie save galvoja tą patį. Gera žinia yra ta, kad vaikams visai nereikia tobulų tėvų – jiems reikia pakankamai gerų tėvų, kurie jais rūpinasi, myli, patenkina svarbiausius poreikius. Tokiais tėvais tampama, ir jei tau apskritai kilo tokia dvejonė, tai jau yra ženklas, kad tau rūpi būti geru tėčiu, ir tu toks būsi!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis