Vaikų piešiniuose – daug teigiamų emocijų ir kūrybiškumo

Rytoj prasidedanti paroda „Vaikų šalis" savo tradicinius renginius šiais metais papildė dar vienu projektu - vaikų piešinių konkursu „Mano šeima".

Šį konkursą Lietuvos parodų ir kongresų centras „Litexpo" organizavo kartu su fotoknygų gamintoju „Zoombook". Konkurse dalyvavo net 29 Lietuvos vaikų darželiai. Jų sukurtas fotoknygas „Mano šeima" bus galima pamatyti specialioje parodos ekspozicijoje jau rytoj.

„Savo piešiniuose įvairiomis piešimo priemonėmis vaikai turėjo atskleisti savo vaikišką požiūrį į šeimą, jį supančią aplinką. Vaikai vaizdavo save šeimoje taip, kaip jie tą mato, jaučia, išgyvena", - sako parodos „Vaikų šalis" projektų vadovė Indrė Reimorienė. Pašnekovė pabrėžia, kad šiemet paroda „Vaikų šalis" savo lankytojams akcentuos šeimos svarbą, buvimą kartu su ja, todėl šis konkursas - puiki galimybė pamatyti, kokią šeimą įsivaizduoja ir kokio buvimo su šeima nori pats vaikas.

Beveik du mėnesius trukęs piešinių fotoknygų konkursas „Mano šeima" šiandien jau turi savo nugalėtojus. Originaliausios piešinių fotoknygos kategorijoje nugalėjo Kauno r. Domeikavos lopšelio-darželio „Plaštakėlių" grupė, kuri bus apdovanota puikiu pasakų knygų rinkiniu. Konkurso temą geriausiai atskleidė Kauno sanatorinio lopšelio-darželio „Pušynėlis" grupės „Bitutė" piešiniai, už kuriuos nugalėtojai bus apdovanoti edukaciniais žaidimais. Daugiausiai publikos simpatijų sulaukė Vilniaus lopšelio-darželio „Pušynėlis" grupės „Saulutė" piešinių fotoknyga, už kurią nugalėtojams bus dovanojama edukacinė ekskursija į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmus.

Organizatorių archyvas

Kaip sako piešinių konkurso „Mano šeima" viena iš komisijos narių, televizijos laidos „Padėkime augti" vedėja Laura Imbrasienė, vertindama vaikų piešinius ji pamatė vaikų emocijas, norus ir siekiamybes. „Džiaugiuosi, kad šiame konkurse buvo daug šviesių piešinių, atspindinčių teigiamas vaikų emocijas. Buvo labai gera matyti piešiniuose pavaizduotą jūrą, besišypsančią šeimą. Tai rodo, kad mažieji piešinių autoriai yra emociškai stabilūs ir auga saugioje bei rūpestingoje aplinkoje", - pastebėjimais dalinosi L. Imbrasienė.

Organizatorių archyvas

Laidų vedėjai antrina ir kita komisijos narė, iliustruotoja Ieva Babilaitė teigdama, kad vaikų piešiniuose yra ne tik daug pozityvo, bet jų piešiniai labai kūrybiški ir išradingi. „Kai kuriuose piešiniuose tradiciškai yra naudojama akvarelė, paprasti spalvoti pieštukai, tačiau labai smagu matyti, kad vaikų kūryboje atsirado ir kitokios priemonės: plėšytas popierius, kaštonai, medžio lapai, mediniai pagaliukai, sagos, įvairūs išlankstymai. Nors piešinių pateikimas skiriasi, tačiau visi jie byloja apie tą patį - vaiko šeimą. Žinoma, vaiko kūrybiškumas priklauso nuo darželio galimybių, turimų priemonių, auklėtojos kūrybiškumo", - tikina iliustruotoja ir komisijos narė I. Babilaitė.

Organizatorių archyvas

Visų kategorijų laimėtojai (kiekvienas laimėjusios darželio grupės narys) be minėtų prizų taip pat bus apdovanoti pačių sukurtomis ir fotoknygų gamintojos „Zoombook" atspausdintomis fotoknygomis bei kvietimais į parodą „Vaikų šalis 2015".

Organizatorių archyvas

„Pastebime, jog vaikų piešinius tėveliai vis dažniau talpina fotoknygose, kurias dovanoja bei saugo kaip vaikystės prisiminimą, todėl su dideliu džiaugsmu prisidėjome prie šio konkurso įgyvendinimo bei prie brangiausios žmogiškosios vertybės - šeimos puoselėjimo. Mūsų visa komanda tiki, kad tokie gražūs konkursai kaip šis, skatina vaikų kūrybiškumą", - sako prekės ženklo „Zoombook" projekto vadovė Giedrė Mieliauskaitė-Buzė.

Konkurso „Mano šeima" dalyvių piešinius vertino kompetentinga komisija: mama, vaikų darželio „Išdykęs vėjas" įkūrėja ir televizijos laidos „Padėkime augti" vedėja Laura Imbrasienė, iliustratorė Ieva Babilaitė, muzikos atlikėjas, tėtis Jurgis Didžiulis, fotoknygų gamintojos „Zoombook" komanda bei parodos „Vaikų šalis" organizatoriai.

Paroda „Vaikų šalis" vyks lapkričio 6-8 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis