Kur šiomis dienomis nueiti su šeima: įdomiausi renginiai

Ilgi tamsūs vakarai nebūtinai turi būti liūdni. Tuo labiau, kai namuose yra mažasis veikėjas, kuriam viskas įdomu ir jis nenustygsta vietoje. Leiskite laiką drauge, išeikite pasivaikščioti po miestą ar užsukite į vieną ar kitą renginį, skirtą visai šeimai. Ruduo - puikus metas kurti prisiminimus!

Auginate mokyklinio amžiaus vaikus? Tuomet šis renginys kaip tik Jums. Šį trečiadienį, Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus bibliotekoje, vyks Nacionalinės bibliotekos paskaitų ciklo renginys "Pažink savo vaiką". Renginyje susitiksime su VšĮ Paramos vaikams centro psichologe Jūrate Baltuškiene, su kuria drauge nagrinėsime vaikų ir paauglių krizes ir būdus, kaip jiems padėti. Psichologė supažindins su mokyklinio amžiaus vaikų psichologinės raidos aspektais, kaip krizės veikia vaikus ir paauglius, kokie požymiai išduoda, kad jie ją išgyvena ir reikalinga pagalba. Aktuali tema, kuri anksčiau ar vėliau paliečia visus tėvelius - apsilankykite renginyje ir užbėkite galimoms problemoms už akių.

Norite pamokyti savo mažuosius, kaip džiaugtis net trumpiausiomis akimirkomis, išmokti mylėti ir vertinti vienas kitą? Šeštadienį apsilankykite drauge su visa šeima Nacionaliniame Kauno dramos teatre, kuriame kaip tik šių pamokų mokys trys močiutės šamanės, gyvenančios paslaptingoje Šiaurėje. Darys jos tą labai žaismingai - gros šamaniškais būgnais, žais žaidimus, o joms padės du nuotaikingi ruoniai. Spektaklis „Solė ir močiutės" - nuoširdumo ir pozytivumo pliūpsnis, kuriame mažieji teatro gerbėjai taip pat galės aktyviai dalyvauti ir veikti.

Jeigu drauge su visa šeima mėgstate šokti, dainuoti ar groti, tuomet turite tai parodyti šeimų folkloro šventėje „Graži mūsų šeimynėlė", kuri vyks jau šį šeštadienį P. Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų muziejuje, Kaune. Šis renginys - tai galimybė parodyti vieni kitiems, ką mokame, ką išmokome per metus, paskatinti vaikus suprasti ir vertinti lietuvių tradicijas. Juk visos vertybės vaikui įskiepijamos šeimoje. Taigi, puoškite šeimyną, parepetuokite paskutinį kartą ir pirmyn į didžiąją sceną!

Sekmadienį drauge su visa šeima leiskitės į pašėlusią, nutrūktgalvišką kelionę lėktuvu į tolimąją Pietų Ameriką, o gal Afriką, į Braziliją, o gal Islandiją, o gal dar bala žino kur... Svarbiausia, atvykite į Vilniaus teatrą "Lėlė", kuriame lauks istorija "Apie tai, kaip Kolka Pankinas skrido į Braziliją, o Marčius Nepankinas niekuo netikėjo, arba Ga-ra-rar". Be galo nuotaikingas spektaklis vaikams apie į kelionę išsiruošusius du itin skirtingus draugus - naivų svajoklį, apie „dangiškuosius migdolus" fantazuojantį Kolką Pankiną ir jo nepatiklų, niekuo netikintį bičiulį Marčių Nepankiną. Spektaklis nepaprastas ne tik savo humoru ir nuotaikingais personažais, bet ir skambančia stilinga muzika, įvairiausiais garsais bei ypatingu scenos apipavidalinimu. Apsilankykite sekmadienį šiame spektaklyje ir patirkite gražios vaikiškos svajonės ir tikrovės susidūrimą, ir nežinią, kuri iš jų stipresnė.

Vėstant orams kviečiame į jau žiema kvepiantį spektaklį "Septyni nykštukai ieško snieguolės". Spektalyje prisimenama garsioji Brolių Grimų istorija apie Snieguolę, tačiau šįkart veiksmas vyksta jau kitais laikais. Kadaise septyni narsūs nykštukai išgelbėjo Snieguolę nuo pražūties. Tačiau pasaulis keičiasi ir vis rečiau kas beužklysta į tik praeitimi ir prisiminimais tebeošiantį mišką. Ir čia gyvenantys narsiųjų nykštukų ainiai sugalvoja pakartoti savo senelių žygdarbį. Ar jiems pavyks įgyvendinti savo planus - išvysite šį sekmadienį, Vilniaus mažajame teatre.

Daugiau renginių pasiūlymų visai šeimai rasite Kur.lt svetainėje. Linksminkitės drauge su visa šeima, kurkite prisiminimus, kurie vėliau sušildys ilgais žiemos vakarais!

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis