Saldžioji nuodėmė – pyragas su riešutais

Susipažinkite: lengvas, neriebus, greitai paruošiamas ir labai kvapnus riešutinis blondis.

Šį poną drąsiai galite kviestis į kompaniją tiek paprasto šeštadienio vakarą praskaidrinti, tiek vaikų gimtadienio ar kitos šventės stalą papuošti.

Bene vienintelis šio riešutinio pyrago trūkumas (o kas iš mūsų jų neturim?!) - jis labai greitai suvalgomas. Ir ne tik todėl, kad skanus, bet ir dėl to, jog yra gana saikingų išmatavimų.

Todėl, jei laukiate didesnio būrio svečių, riešutinio blondžio verčiau išsyk kepkite dvigubą porciją. Neprapuls.

Reikės:

85 gramų kambario temperatūros sviesto;

140 g rudo cukraus;

3 kiaušinių;

1 šaukštelio maltos vanilės;

150 g miltų;

žiupsnelis druskos;

1 šaukštelis kepimo miltelių;

3/4 stiklinės smulkintų mėgstamų riešutų (graikiškų, lazdyno ar migdolų);

12-16 tos pačios rūšies sveikų riešutų (nebūtinai).

Riešutiniam pyragui naudokite savo mėgstamus riešutus – puikiai tinka tiek migdolai, tiek graikiški ar lazdyno riešutai. Susmulkinti juos lengviausia virtuvės kombaino aštriaisiais peiliais – aš juos susimalu iki maždaug kokoso drožlių rupumo, gal vos smulkiau. Man labai patinka riešutinį blondį pagerinti įdedant šiek tiek sveikų riešutų, kad kiekviename pyrago gabalėlyje jų slėptųsi bent po vieną - tačiau jei valgys maži vaikai, geriau apsiriboti vien maltais riešutais.

Kepame:

1. Įjungiame orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių. Nedidelę, maždaug 20×20 cm kepimo formą (arba nedidelę pailgą kekso formą) šiek tiek patepame riebalais ir išklojame kepimo popieriumi.

2. Sviestą su cukrumi ir malta vanile išplakame iki vientisos, purios masės. Toliau plakant, po vieną pridedame visus kiaušinius.
Kitame inde persijojame miltus kartu su kepimo milteliais ir druska, išmaišome. Pilame miltų mišinį į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę ir išmaišome iki vientisos masės. Įmaišome smulkintus riešutus ir vėl gerai išmaišome.

3. Sukrečiame tešlą į kepimo formą, šaukštu palyginame ir maždaug vienodais atstumais sukaišiojame sveikus riešutus. Kepame apie 30 minučių - ar riešutinis pyragas iškepęs, patikriname įbesdami medinį pagaliuką - jis turi būti sausas. Atvėsiname, supjaustome dailiais gabalėliais ir gardžiuojamės.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis