Sugrįžtanti „Mamų mugė" turi gerų žinių visoms Lietuvos šeimoms

„Mamų mugė" Lietuvoje jau tapo išskirtiniu renginiu, kurio nekantriai laukia daugelis Lietuvos šeimų. Šiais metais mugė ypatinga tuo, kad pasinaudojusios Lietuvos pašto paslaugomis, mugėje dalyvauti gali visos Lietuvos šeimos, nesvarbu, kur gyvena.

Vos pasibaigus rudens mugei, rūpestingos mamos ima ruoštis žiemos - atideda išaugtus vaikų rūbus, žaislus ir kitus daiktus, kuriuos parduos, na, o tos, kurios parduoti neketina, nekantriai laukia mugės, kurioje galės patogiai ir nebrangiai apsipirkti.

„Mamų mugė" suvienija šeimas dėl kelių svarbių priežasčių

Mamų mugė tapo populiari, nes apjungia net kelias svarbias idėjas: pirma, ekologijos, kai nebereikalingus daiktus galima parduoti ir papildyti šeimos biudžetą, antra, praktiškumo ir taupumo, kai vienoje vietoje galima nebrangiai įsigyti įvairiausių daiktų - nuo vežimėlio iki vilnonių kojinyčių ir trečia - labdaros, kai neparduotus daiktus šeimos sutinka paaukoti labdarai.

Taip pat būtina paminėti šeimų bendruomeniškumo, mamų bendrystės idėją, kuomet daiktus parduodančios moterys tampa mugės savanorėmis, draugėmis ir „Mamų mugėje" susitinka kiekvienais metais.

Iš viso jau buvo surengtos 7 „Mamų mugės", o plotas išaugo nuo 300 m2 iki 5 500 m2. Artimiausia „Mamų mugė" vyks vasario 4-7 dienomis Vilniuje, Gariūnų verslo centre. Įdomu, kad į naujausiai organizuojamas muges atnešama parduoti daugiau nei 150 000 nėščiųjų ir vaikiškų daiktų ir apie 70 procentų jų būna parduota. Pažangios technologijos leidžia mugės dalyviams prekiauti savo vaikų išaugtais daiktais neišėjus iš namų, o taupyti mėgstančios šeimos„ Mamų mugėje" savo laiką ir pinigus taupo atsiskaitydamos mobiliąja programėle „Paysera".

Didžiausio populiarumo sulaukusi naujovė - daiktų siuntimas paštu

Užsimezgusi partnerystė su Lietuvos paštu leido „Mamų mugei" išplėsti savo geografiją - dabar joje daiktus parduoti visos norinčios šeimos iš Lietuvos atokiausių kampelių - nebereikia atvežti daiktų į mugę, o juos galima patogiai išsiųsti paštu. Paskutinės rudenį vykusios mugės metu Lietuvos pašto Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovė Rasa Kruopaitė-Lalienė džiaugėsi, kad „Mamų mugės" dalyvės itin susidomėjo Lietuvos pašto teikiama paslauga ir noriai parduodamus daiktus siuntė paštu. Taip jos sutaupė laiko, nes neturėjo stovėti eilėse, po to vykti atsiimti neparduotų daiktų - juos Lietuvos paštas mamoms grąžina nemokamai. Tąkart iš viso paštu į „Mamų mugę" buvo išsiųsta 408 kg išaugtų vaikų daiktų, aktyviausiai šia paslauga naudojosi mamos iš Vilniaus, Alytaus, Plungės ir Panevėžio.

5 patarimai, jei norite prekes į „Mamų mugę" pristatyti paštu:

1.Siųsdami prekes paštus įgyjate teisę apsipirkti pirmumo tvarka

„Mamų mugė" ir Lietuvos paštas 2016 žiemos - pavasario mugėje siūlo paslaugą - prekių pristatymą paštu. Visos prekės, Mamų mugės dalyvių išsiųstos iš įvairių Lietuvos miestų 2016 m. sausio mėn. 4-25 d. laikotarpiu, bus pristatytos į Gariūnus, pakabintos, išdėliotos bei parduodamos Vilniaus Mamų mugės metu. Paštu siuntusioms dalyvėms suteikiama išskirtinė galimybė mugėje apsipirkti prieš kitas dalyves vasario 3 d. nuo 14 val.! . Neparduotos prekės su etiketėmis bus grąžintos dalyviui tuo pačiu adresu į pašto skyrių per 7 darbo dienas NEMOKAMAI.

2. Siųsti prekes reikia jas tinkamai paruošus

Prekių paruošimas siunčiant niekuo nesiskiria nuo prekių paruošimo pristatant tiesiogiai: spausdinamos ir tvirtinamos etiketės, drabužiai sukabinami ant pakabų. Po to visi mugei skirti daiktai sudedami į tarą (dėžės, maišai), su kuria jie bus pristatyti į paštą. Siuntinį gerai supakuokite, jis pašte nebus tikrinamas. Rekomenduojama nedūžtančius daiktus, rūbus, batus dėti į talpius plastikinius maišus. Rekomenduojama siųsti tik puikios būklės daiktus, rūbus, batus, žaislus, patalynę. Atkreipkite dėmesį į didelius gabaritus turinčius daiktus: jei juos sunku saugiai supakuoti, verčiau nesiųskite. Lovytę, vežimėlį, maitinimo kėdutę ar gultuką geriau pristatyti tiesiogiai, ne paštu.

3. Siųsti prekes paštu galima iki sausio 26 dienos

Visi supakuoti daiktai, skirti „Mamų mugei", pristatomi iki 2016 m. sausio 25 dienos į artimiausią pašto skyrių. Čia prekės pasveriamos ir sumokami trys mokesčiai: už daiktų persiuntimą (priklausomai nuo svorio), pašto siuntos registracijos mokestis (0,58 Eur) ir prekių išdėliojimo Mamų mugėje mokestis (4 Eur).

4. Nemokamas grąžinimas

Likę neparduoti ir nepaskirti labdarai daiktai po mugės yra išrūšiuojami, sudedami į pašto tarą ir išsiunčiami atgal dalyvei nurodytu adresu. Lietuvos paštas įsipareigoja, kad siuntos su daiktais dalyves pasieks ne vėliau, kaip per 7 darbo dienas. Likę daiktai grąžinami paštu nemokamai. Daiktus atsiimti galima ir atvykus į Gariūnus daiktų atsiėmimo dieną.

5. Taupo laiką

Pašto paslauga kviečiamos naudotis ne tik šeimos iš kitų miestų, bet ir vilniečiai, norintys parduoti daiktus „Mamų mugėje". Jiems tiesiog reikia ateiti iki artimiausio pašto skyriaus. Organizatoriai sako, kad tai padeda sutaupyti laiko, nelaukiant pristatymo eilėje, o taip pat galima pasinaudoti nemokamu grąžinimu.

Registracija į "Mamų mugę" prasidės sausio pradžioje. Daugiau informacijos „Mamų mugės" interneto svetainėje www.mamumuge.lt.

Nuotraukų galerijoje – rudens "Mamų mugės" akimirkos:

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis