Namuose kepame keksiukus Pimpačkiukus

Prieš porą metų viena proga kepiau tokius linksmus keksiukus filmuko „Blogasis aš“ tema.

Keksiukai pavyko labai linksmi ir sulaukė daug komplimentų. Kadangi Pimpačkiukai/Pakalikai šiuo metu populiarūs, nutariau pasidalinti receptu, gal pasiryšite nudžiuginti Pimpačkiukų gerbėjus ir jūs.

Iškart perspėju - veikti tikrai yra ką. Užtrukau ne vieną valandą, kol viską padariau, bet buvo verta! Jau vien dėl to "I did it!!!" jausmo.

Taigi, pirmiausia reikia išsikepti keksiukus. Kepiau kondensuoto pieno skonio keksiukus, kadangi jų viršus nelabai iškyla į kauburį, o lieka gan lygus.

Keksiukams pasigaminti reikia:

200 g sviesto, 200 g miltų, 100 g cukraus, žiupsnelio kepimo miltelių, 1 arb. šaukštelio vanilinio cukraus, žiupsnelio druskos, pusės indelio kondensuoto pieno, 3 kiaušinių.

Gaminame:

Kambario temperatūros sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrum, druska, supilkite kondensuotą pieną ir išplakite iki purumo. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, persijokite ir supilkite į sviesto - kondensuoto pieno masę ir gerai išmaišykite, kad neliktų miltų gumulėlių. Sumuškite kiaušinius ir išplakite masę iki purumo. Masę supilstykite į keksiukų formeles ir dėkite į įkaitintą iki 180°C orkaitę, kepkite keksiukus apie 20 minučių (taip sako receptas, man visada reikia apie 10 min. daugiau, gal nuo orkaitės priklauso), kol įsmeigus pagaliuką, prie jo niekas nekibs.

Kremas keksiukams aptepti:

100 g sviesto, pusė indelio kondensuoto pieno.

Kambario temperatūros sviestą ir kambario temperatūros kondensuotą pieną išplakame iki vientisos purios masės ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų.

Dengimo masė, skirta keksiukams papuošti. Jai pagaminti reikės:

500 g cukraus pudros, 1 kiaušinio baltymas, 2 valgomieji (dideli) šaukštai gero (be skonio) aliejaus (ypač tyras alyvuogių aliejus labai tinka), 1,5 valgomojo (didelio) šaukšto želatinos (jei naudosite baltą stiprią, pakaks ir 1 šaukšto), valgomųjų dažų.

Masę gaminame taip:

Į dubenį supilti būtinai persijotą cukraus pudrą, įmušti baltymą, įpilti aliejų ir ištirpintą želatiną. Viską labai gerai išminkyti, beminkant galima pridėti kažkiek cukraus pudros, kad mažiau kibtų prie rankų ir gautųsi kočiojama masė. Masę reikia iškočioti ant stalo, pabarstyto cukraus pudra. Iš šio kiekio gaunasi visai nemažai masės, likučius galima suvynioti į maistinę plėvelę ir laikyti šaldytuve kokią savaitę, išliks nesukietėjusi. Arba galima padaryti saldainių, gausis tokie kaip per šventes prie bažnyčių bobulytės pardavinėja suvyniotus į blizgantį popierių.

Asmeninio albumo nuotr.

Valgomieji dažai

Jų įsigyti galima tiek didžiuosiuose prekybos centruose, tiek ir specializuotose parduotuvėse, prekiaujančia įranga ir priemonėmis kepykloms, konditeriams. Jei dažai milteliniai - jais dažome jau iš masės išpjaustytas formeles. Jei dažai skysti, teks pažaisti kiek daugiau gaminant masę, nes dažus įmaišyti reikės kartu su kitais ingredientais ir gerai išminkyti, kad būtų vientisa ir vientisos spalvos, tai reiškia, kad ingredientus reikės padalinti į tiek dalių, kiek spalvų masės norėsite pasigaminti ir kiekvienos spalvos masę daryti atskirai. Taip pat reikės valgomojo (juodo) flomasterio, kuriuo piešiamos akytės, plaukučiai, burnytės.

Kaip padaryti Pimpačkiuką:

Keksiukų viršų, jei jis nelygus, apipjauname, kad būtų lygus ar vos, vos iškilęs, tuomet aptepame sviesto-kondensuoto pieno kremu ir gerai išlyginame. Dedame iš masės išpjaustytas formeles (geltonąją dalį pjoviau su stikline, pilkas dalis aplink akis - su stikliuku, o baltas akytes - su kamštuku nuo vaikiško gėrimo buteliuko. Taip sakant, pritaikiau aplinkoje esančias priemones, o juodus raištelius pjoviau "iš akies". Jas tarpusavyje suklijuojame vandeniu (jo reikia labai, labai nedaug, vos, vos atsargiai sudrėkinti detales, cukraus pudra duos sukibimą), akytes, plaukus ir kitas detales pabaigiame nupiešdami jas valgomuoju flomasteriu.

Asmeninio albumo nuotr.

Baigtus dedame į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Ir.. džiaugiamės rezultatu.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis