„Ankstukų“ projektas pristato terapines pasakas vaikams

Kovo 1 dieną visoje Lietuvoje prasideda ketvirtasis paramos projekto „Ankstukai“, skirto neišnešiotiems naujagimiams, etapas, truksiantis 2 mėnesius.

„Ankstukai“ drauge su psichologe ir pasakų kūrėja Viktorija Grigorjeva visiems Lietuvos vaikams ir jų tėveliams dovanoja pirmąją lietuvišką 10 dalių terapinę pasaką „Šviesuliukai“.

Pasakų kūrėja V. Grigorjeva atskleidžia, kad „Šviesuliukų“ pasaka – tai neįprasta istorija apie anksčiau laiko gimusius kūdikius, viltį ir besąlygišką meilę.

„Tai pasakojimas apie kovotojus – mažus ir didelius. Kiekvienam iš mūsų „Šviesuliukai“ suteikia galimybę leistis į pačias netikėčiausias keliones po stebuklingą ir trapų laukimo pasaulį, nauju žvilgsniu išvysti grėsmes ir iššūkius, su kuriais susiduria vaikelio laukiantys tėvai ir pats mažylis“, – aiškina pasakos autorė.

Vienos iš paramos projekto iniciatorių, neišnešiotų kūdikių asociacijos „Neišnešiotukas“ pirmininkės Astos Speičytės-Radzevičienės teigimu, idėja kurti „Ankstukų“ pasakas gimė įvertinus jų gydomąjį terapinį poveikį.

„Terapinės pasakos gali suteikti jėgų ir padėti įveikti gyvenimo iššūkius ne tik ankstukams, bet ir kiekvienam iš mūsų, todėl jau kurį laiką svarstėme apie jų sukūrimą. Mums pavyko suburti puikią komandą, pasakas įgarsinti padėjo „Ankstukų“ ambasadorė Daiva Tamošiūnaitė ir kino bei televizijos režisierius Virgilijus Kubilius, taigi nekantraujame, kol jas išgirs mažiausių Lietuvos kūdikių bičiuliai“, – pasakoja A. Speičytė-Radzevičienė.

Visi, norintys išgirsti terapinę pasaką „Šviesuliukai“, kviečiami užsukti į internetinę svetainę http://ankstukai.lt/pasakos. Kiekvienas norintis turės galimybę išklausyti ir parsisiųsti „Šviesuliukų“ pasakojimus bei taip paremti mažiausius Lietuvos kūdikius.

Taip pat nuo kovo 1 d. iki gegužės 1 d. ankstukus paremti bus galima perkant specialiu „Ankstukų“ akcijos ženklu pažymėtas prekes, aukojant akcijai skirtose dėžutėse arba visus metus skiriant paramą SMS žinute numeriu 1670 ir pavedimu į sąskaitą.

Lietuvoje kasmet apie du tūkstančiai arba maždaug 6 proc. visų naujagimių gimsta gerokai anksčiau laiko. 1993 m. Lietuvoje išgyvendavo tik 12 proc. neišnešiotų naujagimių, sveriančių nuo 500 iki 999 g, šiandien – 66 proc. Ankstukų, sveriančių nuo 1 iki 1,5 kg, išgyvenamumo rodiklis pakilo nuo 43 iki 97 proc.

Straipsnį pristato neišnešiotiems kūdikiams skirtas paramos projektas “Ankstukai”. Daugiau informacijos apie projektą: www.ankstukai.lt, prie „Ankstukų" draugų būrio kviečiame jungtis ir socialiniame tinkle „Facebook".

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis