Sulygino Kate Middleton ir princesės Victorios gimdymus: didžiausias skirtumas

Kodėl žiniasklaida sugretino šias dvi Europos elito damas - Švedijos princesę ir sosto paveldėtoją Victorią bei Didžiosios Britanijos princo Williamo sutuoktinę Kate Middleton?

Priežastis paprasta - neseniai abi karališkosios giminės atstovės antrą kartą tapo mamomis. Kate Middleton antrojo vaiko susilaukė 2015 metų gegužę, o princesė Victoria sūnų pagimdė vos prieš savaitę, 2016 metų kovo pradžioje.

Abi karališkųjų šeimų atstovės iš gimdymo namų į savo namus išvažiavo tą pačią dieną, praėjus vos 9-10 valandų po gimdymo. Lietuvoje nėra įprasta, kad iš gimdymo namo moterys išeitų tą pačią dieną, kai gimdo. Teoriškai tai yra įmanoma, tačiau praktiškai šia teise naudojasi labai mažai žmonių. Tuo tarpu Skandinavijoje ar Vakarų Europoje tai nieko nestebina.

Princesė Victoria ir Kate Middleton po gimdymo atidavė duoklę savo šalies gyventojams: Švedijos monarchės dukra išplatino pirmąją oficialią nuotrauką iš gimdymo namų, kurioje matyti visa šeima, o Didžiosios Britanijos jaunoji karališkoji šeima išėjo su naujagime pasirodyti prie ligoninės jų laukiančiai didžiulei žiniasklaidos miniai.

Tačiau čia abiejų atvejų panašumai ir baigiasi. Kaip pastebi žiniasklaida, iš esmės skiriasi, kaip save pateikia abi garsiosios moterys. Princesė Victoria pirmoje nuotraukoje iš gimdymo namų, kurioje matyti, kaip jie ruošiasi važiuoti į namus, atrodo pakankamai pavargusi, be lašelio makiažo, plaukus paprastai susirišusi į kasą. Vyresnioji poros Estelle atrodo lyg sutrikusi (ir nėra ko stebėtis, juk ji ką tik pirmą kartą pamatė brolį).

Vida Press

Tuo tarpu Kate Middleton pirmasis pasirodymas po gimdymo viešumoje, visiškai kitoks: moteris tiesiog spindi. Jai padarytas nepriekaištingas makiažas, plaukai susukti į garbanas, madinga suknelė ir aukštakulniai. Atrodo, kad Kembridžo kunigaikštienė prieš 10 valandų visai negulėjo ant gimdymo stalo.

Kate istorija

Priminsime, kad 2015 metų gegužės 2 dieną Didžiosios Britanijos princas Williamas ir jo žmona Kembridžo kunigaikštienė Catherine Middleton susilaukė naujagimės - princesės Charlotte. Ryte vyko gimdymas, per pietus sesės pamatyti atvažiavo princas George'as, kurį tėtis, princas Williamas, nešė ant rankų, o vakarop karališkoji šeima iš ligoninės išvyko namo.

Vida Press

K.Middleton vilkėjo gelsvą suknelę, buvo apsiavusi aukštakulnius ir visą laiką atrodė labai laiminga - šypsena nė sekundei nedingo nuo veido. Kaip visada, kunigaikštienė buvo nepriekaištingai susišukavusi ir su jai derančiu makiažu. Jei nežinotum, kažin ar įtartum, kad ji pagimdė vos prieš 9 valandas. Dar po kelių minučių karališkoji trijulė išvyko į namus. Princas Williamas automobilio kėdutėje nešė naujagimę, įdėjo ją į automobilį ir pats sėdęs už vairo išvyko į namus.

AFP/Scanpix

Victorios istorija

Švedijos karalių duktė, sosto paveldėtoja, princesė Victoria (38) ir princas Danielis (42) antrojo vaiko susilaukė kovo 2 dienos vakare. Į ligoninę gimdyti ji atvažiavo tos pačios dienos rytą. Gimė berniukas, kuris gavo trigubą vardą - Oscar Carl Olof. Jis gimė Stokholmo Karolinska ligoninėje, svėrė 3655 gramus ir buvo 52 cm ūgio. Gimdyme dalyvavo jo tėtis, princas Danielis, kuris praėjus dviems valandoms po žmonos gimdymo, artėjant vidurnakčiui, surengė konferenciją, kurioje informavo apie šeimos pagausėjimą.

Vida Press

Karališkoji pora augina dukrytę Estelle, kuriai ką tik suėjo ketveri metai. Ryte po gimdymo brolį aplankė ir dukrytė Estelle. Jie visi keturi papozavo pirmajai nuotraukai su naujagimiu. Spaudos tarnyba pranešė, kad po gimdymo praėjus 10 valandų, šeima iš ligoninės iškeliavo namo.

Lietuviai vertina nevienareikšmiai

Lietuvoje po sklandaus ir natūralaus gimdymo paprastai ligoninėje tenka praleisti kelias paras. Jei buvo atlikta operacija, dar ilgiau. Portale TavoVaikas.lt paklausėme, ką lietuviai galvoja apie tai, kad kitose šalyse iš ligoninės po gimdymo namo išeinama labai greitai. Į klausimą „Kaip vertinate išėjimą iš gimdymo namų tą pačią dieną?" atsakė 2516 respondentų. Variantą „Aš esu už, nes namuose daug maloniau būti" pasirinko 23,2 procentai atsakiusiųjų, tai yra, 583 žmonės. 545 atsakiusieji (21,7 poc.) mano, kad taip neatsakinga elgtis, reikia kelias dienas pabūti medikų priežiūroje. Daugiausiai išreiškusiųjų nuomonę teigia, jog tai kiekvienos šeimos apsisprendimas - 55,1 proc. (1382 žmonių).

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis