Sudėtis:
kiaušiniai (kiek jūs norėsite);
mėgstamos želė;
galima įmaišyti ir vaisių (tik nenaudokite kivių ir ananasų, nes želė nesustings);
švirkšto.
Paruošimas:
1. Kruopščiai nuplaukite kiaušinius.
2. Plona adata pradurkite kiaušinio viršų, atsargiai ta pačia ar storesne adata / peilio smaigaliu, vėliau – pirštukais –atsargiai praplatinkite skylę kiaušinyje, kad būtų galima išpilti kiaušinio turinį.
3. Kiaušinio vidų kruopščiai išplaukite (su švirkštu purkšdami karštą vandenį, vandenį su druska).
4. Jei ruošite kiaušinius su vaisiais, tuomet į kiaušinio vidų pirmiausia sudėkite smulkiai supjaustytus vaisius ar uogas ir užpilkite paruoštą želė, vėlgi į pagalbą pasitelkdami švirkštą. Patogiausia bus tą padaryti kiaušinius sustačius į kiaušinių dėklą.
5. Kai želė sustings – lukštus galite nulupti arba palikti šį darbelį mažyliams – skaniam, gaiviam Velykų rytui.
Skanaus visiems!