Reikia:
1 kiaušinio;
50 g sviesto;
1 šaukšto miltų;
50 g cukraus.
Gaminimas:
Iš tokio kiekio išeis nedaug, iki 20 mažų sausainių.
Kambario temperatūroje atšildykite sviestą. Kai jis sušyla, šakute pamaigykite.
Į kitą dubenį įmušame kiaušinį ir atskiriame trynį nuo baltymo. Mums reiks tik trynio. Ištriname jį.
Į kitą dubenį persijojame sieteliu miltus.
Į miltus dedame sviestą ir viską išmaišome. Šaukštu kažin ar pavyks tą padaryti, geriausia – rankomis.
Įpilame į miltų ir sviesto masę cukrų ir vėl išmaišome.
Paskutinis žingsnis – įdėti trynį ir viską gerai išminkyti.
Dedame tešlą valandai į šaldytuvą. Gerai būtų tešlos kamuolį įvynioti į maisto plėvelę.
Išėmę tešlą formuojame norimos formos sausainius.
Dedame į formą su kepimo popieriumi.
200 laipsnių orkaitėje kepame apie 20 minučių.