Sumušto kūdikio tėvai teisybės ieškojo feisbuke

Ši istorija iš Oregono valstijos JAV šiomis dienomis itin populiari tarp socialinių tinklų lankytojų.

Mėlynėmis nusėtas sumušto mažylio veidas – nuotrauka, kuri negali palikti abejingų. Vienerių metukų berniuko tėtis paskelbė šią nuotrauką viešai, norėdamas papasakoti apie neįvykdytą teisingumą savo vaiko skriaudėjui.

Istorija prasidėjo šį pavasarį, kuomet tėvai paliko mažylį auklės priežiūrai. Tai nebuvo pirmą kartą matomas žmogus, o geras šeimos bičiulis, kuris ir anksčiau trumpai padėdavo prižiūrėti šeimai vaikus.

Kaip rašo berniuko tėtis Joshua Marbury (26), grįžę namo jie rado verkiantį kūdikį. Jau kitą dieną ant jo veido išryškėjo aiškaus smurto požymiai.

Nugabenę mažylį Jacobą pas gydytojus, tėvai išgirdo, jog sumušimai tokie dideli, jog ne juokais galėjo traumuoti mažylį. „Sužeidimai galėjo būti net mirtini", - rašo tėtis Joshua. Pasak jo, vaiką prižiūrėjęs pažįstamas prisipažino jam, kad sudavė vaikui neapsikentęs jo verksmo.

Tėvai kreipėsi į teisėsaugą. Tačiau praėjus dviem mėnesiams sužinojo, kad byla nutraukiama dėl įrodymų trūkumo. Valstijoje galiojantys įstatymai numato, esą vaikas per mažas, nekalba, todėl negali papasakoti, kas nutiko tą vakarą. Kitų įkalčių – vaizdo ar garso medžiagos taip pat nėra.

Savo pyktį nuskriausto berniuko tėtis išliejo feisbuke, paviešindamas sūnaus nuotrauką bei papasakodamas visą istoriją.

Internautus sujaudino šis įvykis ir per kelias dienas šiuo tėčio įrašu pasidalino kone pusė milijono žmonių. Šalia istorijos žmonės rašo grotžymę #justiceforjacob, reikalaujančią teisingumo. Pasak jų, skriaudžiami gyvūnai - šunys ar katės - šioje JAV valstijoje nuo smurto apsaugoti labiau, negu maži vaikai.

Ši akcija neliko nepastebėta. Keli senatoriai inicijavo, kad būtų peržiūrėtas smurto prieš vaikus įstatymas, o policijos atstovai patikino atnaujinę šią bylą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis