Garsenybės atvirai apie patirtą persileidimą: tai – didžiausias košmaras

Kalbėti apie persileidimą ar nesėkme pasibaigusį gimdymą nėra lengva. Todėl pagarba tiems žinomiems žmonėms, kurie nebijo viešumo ir apie šias skaudžias patirtis kalba atvirai.

Markas Zuckerbergas

Kai feisbuko įkūrėjas Markas Zuckerbergas ir jo žmona Priscilla Chan viešai pranešė apie artėjantį šeimos pagausėjimą M. Zuckerbergo feisbuko profilyje nuvilnijo džiaugsmo banga. Vis dėlto tai nebuvo tradicinis pranešimas, kuriuo dažnai žinomos poros dalijasi tokia proga. Tai buvo labiau panašu į pasakojimą apie kelionę sveiko nėštumo link. „Jaučiamės turintys daug vilčių, kai sužinome, kad turėsime vaiką. Pradedame įsivaizduoti, koks jis bus, svajojame apie jo ateitį, planuojame, o tada viskas dingsta. Tokia patirtis kelia didelį liūdesį. Daugelis žmonių nėra linkę kalbėti apie persileidimus, nes nerimauja, kad dėl savo problemų bus atstumti ar pakenks įvaizdžiui, nes kiti gali pamanyti, kad šis žmogus turi trūkumų ar padarė ką nors, dėl ko tai įvyko. Taigi su šia problema kovoti tenka vieniems.“ – rašė M. Zuckerbergas.

Markas Zuckerbergas
Markas Zuckerbergas su žmona
Reuters/Scanpix

M. Zuckerbergas paragino ir kitus prisidėti prie šios idėjos, kurią komentaruose palaikė 33 mln. sekėjų. „Atvirame ir apjungtame šiandieniniame pasaulyje šių probleminių klausimų aptarimas mus suartina, didinamas supratingumas ir tolerancija vienas kitam, suteikiama viltis“, - neabejojo jis.

Beyonce

Dokumentiniame filme „Life is But a Dream” garsioji dainininkė Beyonce pasakoja apie patirtą persileidimą prieš susilaukiant dukters Blue Ivy, rašo fitpregnancy.com.

Beyonce
Vida Press

„Prieš dvejus metus laukiausi kūdikio pirmą kartą, klausiausi, kaip plaka jo širdis, ir tai buvo gražiausia kada nors mano girdėta muzika. Rinkausi vardus, įsivaizdavau, kaip mano vaikas gali atrodyti, išgyvenau visus šiuos motiniškus jausmus“, - pasakojo ji. „Parskirdau į Niujorką, atvykau į konsultaciją pas gydytoją – jokio širdies plakimo. Prieš savaitę lankiausi pas gydytoją ir viskas buvo gerai, o dabar širdis nebeplakė. Nuvykau į studiją, kur parašiau liūdniausią dainą savo gyvenime pavadinimu „Heartbeat“. Ši daina tapo pirmąja mano albumo daina. Tai buvo man tinkamiausia terapija, nes nieko liūdnesnio mano gyvenime iki tol nebuvo įvykę.“ – skaudžiais prisiminimais dalijosi žinoma dainininkė.

Beyonce dukrytė Blue Ivy su tėčiu
Vida Press

Lily Allen

Dainininkė Lily Allen labai atvirai papasakojo apie patirtus persileidimus ir netgi jos sveikatai stipriai pakenkusį negyvo vaisiaus gimimą, kuris dainininkei galėjo kainuoti gyvybę. „Tai buvo siaubinga, nelinkiu tokio dalyko patirti net didžiausiems savo priešams. Su šia patirtimi vis dar nesusigyvenau. Niekada to nepamiršiu. Laikiau savo vaiką, jaučiau didžiulį skausmą ir siaubą, tai vienas baigiausių žmogui nutikti galinčių dalykų”, - kalbėdama apie itin sunkią patirtį, kai jai teko gimdyti šešių mėnesių negyvą vyriškos lyties vaisių L. Allen pasakojo leidiniui „The Sun”.

Lily Allen
Vida Press

Šiuo metu L. Allen kartu su vyru Samu Cooperiu augina dvi dukras – Ethel ir Marnie, tačiau moteris tikina vis dar galvojanti apie pirmąjį savo kūdikį ir neabejoja, kad ši patirtis jos šeimą suartino. „Manau, kad jis yra mano vyresnėlės dalis. Jei jis nebūtų miręs, fiziška nebūtų įmanoma vyresnėlei atsirasti, nes pastojau labai greitai“, - tikino ji. „Turime nedidelį akmenį sode, ant kurio užrašytas jo vardas. Darydama daugybę dalykų, atlikdama ritualus pagalvoju apie jį. Tai bendra mūsų su vyru sunki patirtis, tačiau ji mus suartino.“ – neabejojo L. Allen.

Lily Allen su dukrytėmis
Vida Press

Gwyneth Paltrow

Aktorė Gwyneth Paltrow leidiniui „You“ papasakojo apie persileidimą, įvykusį po to, kai ji jau buvo susilaukusi dviejų sveikų vaikų. „Mano vaikai nuolat prašo mažylio“, - patikino moteris. „Niekas nežino, gal dar ir turėsiu vieną. Man trūksta trečio vaiko, galvoju apie tai, bet turiu labai baisios patirties, kai laukiausi trečio vaiko. Nėštumas nebuvo sėkmingas, vos išgyvenau. Taigi svarstau, ar mums pakanka to, ką turime, ar turėtume grįžti ir mėginti dar kartą.“ – asmenine patirtimi dalijosi žinoma moteris.

Gwyneth Paltrow su vaikais
Vida Press

Brooke Shields

Modelis ir aktorė Brooke Shields apie patirtą persileidimą rašo savo knygoje „In Down Came the Rain“. Prieš lipdama ant scenos ji sulaukė skambučio iš gydytojo – moteriai pranešta apie persileidimą. „Jautėmės siaubingai. Iki tol maniau, kad pakanka suprasti, kad atėjo laikas, turėti noro ir vaikai atsiranda. Galiausiai B. Shields pavyko ir šiuo metu ji augina du nuostabius vaikus.

Brooke Shields
Brooke Shields
Sipa/Scanpix

Nicole Kidman

Atvirame interviu „Vanity Fair“ aktorė Nicole Kidman papasakojo apie santuokoje su Tomu Cruise‘u patirtą persileidimą.

Nicole Kidman santuokoje su Tomu Cruise‘u vaikų nesusilaukė
Vida Press

„Nuo tos akimirkos, kai su Tomu tapome vyru ir žmona, norėjau turėti vaikų“, - pasakojo žinoma moteris. „Netekome vaiko, tai mus labai traumavo, tada įsivaikinome Bellą“, – skaudžiomis patirtimis dalijosi aktorė. „Situacija buvo sudėtinga, nesu linkusi daug pasakoti apie šiuos dalykus. Galbūt ateis diena, kai ši istorija bus papasakota“, - paprašyta papasakoti daugiau apie išgyventas patirtis, santuoką ir įvykusias skyrybas su T. Cuise‘u teigė N. Kidman. Per 10 metų trukusią santuoką jie įsivaikino du vaikus – Isabellą ir Connorą.

Santuokoje su Keithu Urbanu Nicole Kidman augina dvi dukrytes
Vida Press

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis