10 nėštumo savaitė: vaisius tampa vis panašesnis į žmogų

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 10 nėštumo savaitę?

Vaisius tampa vis panašesnis į žmogų. Šią savaitę dings jo uodega. Nors tavo kūdikio kaulai pradžioje būna sudaryti iš kremzlių, jie tampa teisingos formos. Per itin ploną odą galima matyti jo stuburą. Išoriniai organai pradeda formuotis, bet vis dar negalima ultragarso pagalba sužinoti kūdikio lyties.


Vaisius juda amnioniniame maiše rydamas amniotinį skystį, kuris patenka į jo organizmą ir vėliau pasišalina su šlapimu.

Per artimiausias tris savaites vaisius išaugs daugiau nei dvigubai. Kiekvieną dieną pradės augti naujos detalės, pavyzdžiui, nagai ant rankų ir kojų pirštų. Jo pirštai yra pilnai atsiskyrę vienas nuo kito ir kojos pasidarė ilgesnės.

Tavo gimda dabar dvigubai didesnė nei įprasta ir yra maždaug kinkano vaisiaus dydžio. Tavo krūtys bus sunkesnės nei anksčiau. Kraujo apytaka padidėjo iki 50 procentų ir toliau didės nėštumo metu. Aiškiai gali įžiūrėti kraujagysles ant savo krūtų, pilvo ir kojų. Tai normalu – jos išnyks po gimdymo.


Turėtum apsilankyti pas stomatologą. Itin rūpinkis savo dantimis, nes nuo jų būklės priklauso tavo kūdikio sveikata. Informuok savo stomatologą apie nėštumą, nes nemažai gydymo procedūrų nėra tinkamos nėščioms moterims.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis