Prieš atlikdama abortą, nėščia moteris parašė laišką kūdikiui

Susilaukti kūdikio – tai tikras stebuklas, tačiau tuo pat metu ir apsisprendimas visam gyvenimui. Nes po vaiko gimimo niekas nebebus taip pat, kaip buvo anksčiau.

Ir nors daugelis moterų negali įsivaizduoti nieko gražesnio kaip tapti mama, viena nėštukė priėmė patį sunkiausią savo gyvenimo sprendimą. Ji negimdys savo kūdikio ir darysis abortą.

Šį žingsnį moteriai nebuvo lengva žengti. Ji viską gerai apgalvojo. Norėdama išreikšti savo emocijas ir mintis, internetinėje platformoje „Reddit" ji parašė širdį draskantį laišką savo negimusiam kūdikiui. Tai jaudinantys drąsios moters žodžiai, kupini abejonių, sielvarto ir baimės. Tai atsisveikinimas, kuris paliečia širdį.

Man labai gaila, kad tai atsisveikinimas"

„Mažiuk,

galiu tave jausti savyje. Turiu apetitą už du ir tik pusę tiek energijos. Man drasko širdį, kad nejaučiu džiaugsmo, kokį turėčiau jausti. Man gaila ir vėl ne.

Man gaila, kad tai yra atsisveikinimas. Aš liūdžiu, kad niekada su tavimi nesusipažinsiu. Tu galėtum turėti savo tėčio akis ir man nosį, mes galėtume gyvenime susikurti savas tradicijas, būti viena šeima. Bet, mažiuk, mes vėl susitiksime. Aš tau pažadu, kad aš, kai kitą kartą pamatysiu mažą mėlyną pliusą, kitą kartą, kai mes atsidursime toje pačioje realybėje, aš būsiu pasiruošusi tau.

Negaliu tau padaryti to, ką man padarė"

Mažiuk, norėčiau, kad tu būtum laimingas. Labiau, nei kažko gero sau, linkiu tau viso ko geriausio ateityje. Tai ir yra priežastis, kodėl šią akimirką negaliu būti tavo mama. Privalau dar pati augti. Būtų nesąžininga atvesti į šį pasaulį naują gyvybę, kai mane pačią dar persekioja praeities šmėklos. Norėčiau, kad tu turėtum visus tuos dalykus, kurių aš niekada neturėjau. Norėčiau, kad tu taptum geresniu, nei aš kada nors galėjau būti, ir puikesniu, nei aš kada nors galėjau būti.

Negaliu tau padaryti to, ką man padarė: iš meilės ir spontaniškumo atsiradusią sėklą pasodinti sode ir tikėtis, kad ji augs vien svajonėmis. Meilė ir spontaniškumas yra puiku, tačiau jų vertė menka. Ir nors aš turiu užtektinai svajonių, kurios man kyla galvoje, svajonių nepakanka, kad sukurčiau tau geresnę ateitį. Negaliu tavęs čia pakviesti. Ne taip.

Myliu tave, mažiuk, ir norėčiau, kad aplinkybės būtų kitokios. Pažadu tau, aš tave dar susitiksiu ir kitą kartą tu galėsi mane vadinti mama".

Nuo redakcijos:

Nemokama pagalba moterims, kurios susiduria su neplanuotu nėštumu ir išgyvena krizę –www.neplanuotasnestumas.lt.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis