Svarbu žinoti: kuo ypatinga organinė medvilnė

Kai pagalvoji, kad medvilnės plantacijose, kurios užima vos 2,5 proc. visoje planetoje esančios dirbamos žemės, sunaudojama daugiau nei ketvirtadalis visų pasaulio pesticidų, per kūną nueina šiurpas. Juk medvilnė – vis dar populiariausia gaminių sudėtis.

Tuo tarpu, pesticidai ne tik neigiamai veikia žmogaus nervų sistemą, skatina alergijas, bet ir silpnina imunitetą, sutrikdo hormonų pusiausvyrą, sukelia vėžį. Išeitis viena – namuose naudoti kuo daugiau organinės medvilnės.

Kas yra organinė medvilnė?

Tradiciškai auginant medvilnę naudojamas milžiniškas kiekis vandens ir dar daugiau chemikalų. Organinė medvilnė auginama natūraliai, nenaudojant cheminių trąšų (jos keičiamos nekenksmingais mišiniais, tarkime, pipirų ir česnakų mišiniu). Ji auga ilgiau, tačiau užaugusi idealiai tinka kūdikiams, tiems žmonėms, kurių oda jautri, alergiškiems žmonėms ir, aišku, visiems, kurie vertina kokybę, tausoja aplinką ir save.

Norėdamas gauti organinės tekstilės sertifikatą, gamintojas turi nueiti ilgą kelią, o produktas – atitikti labai daug įvairių kriterijų. Šiuo metu vos 0,7 proc. planetos medvilnės yra organinė.

Didėjant ekologiniam sąmoningumui, nereikia ir sakyti, kad dėl tokio mažo procento „švarios“ medvilnės nerimaujama, nes tai reiškia, kad dauguma medvilnės, kuria rengiamės ir kurią naudojame kasdien, kenkia mūsų ir mūsų vaikų sveikatai.

Vaikų oda penktadaliu plonesnė, o jos apsauginė funkcija yra gerokai silpnesnė nei suaugusiųjų. Dėl šių savybių vaikų oda yra labiau pažeidžiama ir linkusi sausėti, jautriau reaguoja į bet kokius dirgiklius. Dažnai tėvai, išgirdę apie vaiko alergiją, peržiūrinėja jo valgiaraštį, bando riboti produktų, galinčių sukelti alergiją, vartojimą, tačiau pamiršta apie jaukų ir šiltą chalatą ar rankšluostį, į kurį susupa iš vonios nešamą kūdikėlį.

Gamintojo nuotr.

Pokyčius lemia tinkamas pasirinkimas

Taigi, ilgai puoselėtos ir augintos medvilnės produkciją gaminti turi galimybę tik itin aukštus standartus sau keliančios kompanijos. Viena tokių - „HAMAM“. Šis prekinis ženklas yra kokybės simbolis, kurio gaminiais prekiaujama tokiose pasaulinio garso parduotuvės, kaip „Harrods“, Londone, „Le Bon Marche“ parduotuvė Paryžiuje, „KaDeWe“ Berlyne, Penktojoje aveniu Niujorke ir dar trijuose šimtuose prestižinių prekybos vietų penkiuose žemynuose.

Šį prekinį ženklą jau spėjo įvertinti ir pamėgti žmonės, kurie rūpinasi aplinka ir savo bei savo artimųjų sveikata ir tie, kurie vertina gyvenimo kokybę.

Gamintojo nuotr.

Svarbios net menkiausios smulkmenos

Kompanija pripažinimą planetoje gavo ne tik dėl itin kokybiškų gaminių, tačiau ir atidumo smulkmenoms. Šio gamintojo vonios tekstilės gaminiai turi unikalią antibakterinę sistemą. Rankšluosčių ir kitos produkcijos antibakterinė apsauga išlieka net ir po daugelio skalbimų. Noras viską padaryti tobulai neleidžia sustoti. Vonios tekstilės gamintojas „Hamam” produkciją pakuoja į sandarias antibakterines pakuotes. Todėl Jūsų namus gaminiai pasiekia niekieno nepaliesti.

Gamintojo nuotr.

Natūralumas – gyvenimo filosofija

El. parduotuvės www.naminukas.lt pardavimų vadovė Gintarė Montvilienė negaili komplimentų šio gamintojo rankšluosčiams.

„Šiuo metu Vilniuje galima rasti garsiausią paplūdimių, jachtų, SPA ir namų rankšluosčių kolekciją. Organinės medvilnės sertifikatą turinti kolekcija „Galata“ idealiai tinka kūdikiams, kvėpavimo takų ligomis sergantiems ir jautrią odą turintiems žmonėms. Iš šios medvilnės yra gaminami ne tik skirtingų dydžių rankšluosčiai, bet šlepetės, chalatai mamytėms ir tėveliams.“, – sakė G. Montvilienė, privertusi į kasdienį rankšluostį pažvelgti kitomis akimis, ir pridūrė, kad tai, kas arčiausiai kūno ir širdies, dažniausiai pamirštama, tačiau veltui.

Užsakymo nr.: PT_72211308

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis