Įspūdingiausios nuotraukos iš Švedijos karališkųjų krikštynų

Šiandien Švedijoje vyko ypatingos iškilmės – pakrikštytas jauniausiasis karalienės Silvios bei karaliaus Carlo Gustafo vaikaitis.

Penktadienį vykusiosiose krikštynose dalyvavo ne tik visa Švedijos karališkoji šeima, bet ir garbūs svečiai iš užsienio.

Princo Carlo Philipo bei jo žmonos Sofios Hellqvist sūnelis Alexanderis visos ceremonijos metu buvo patenkintas ir gerai nusiteikęs.

Pasipuošęs tradiciniu krikšto rūbu bei regalijomis mažylis kone visą iškilmių laiką praleido saugiai įsitaisęs ant mamos rankų.

Tai pirmasis poros vaikas, kuris gimė balandžio 19 dieną. Priminsime, kad simpatiškosios poros vestuvės įvyko prieš metus, 2015 metų birželio mėnesį.

Vida Press

Iškilmėse dalyvavo ir karaliene Silvia su karaliumi Carlu Gustafu, taip pat jų vyriausioji duktė, sosto paveldėtoja, princesė Victoria su savo šeima.

Įdomu, kad princesė Victoria ir princas Danielis sūnaus susilaukė labai panašiu laiku, kaip ir princas Carlas Philipas. Šiais metais gandrai išties buvo dosnūs Švedijos karališkajai šeimai.

Princesė Victoria augina du vaikus - ketverių metų Estelle bei metukų neturintį Oscarą.

Vida Press

Būtent sosto įpėdinė Victoria ir tapo savo brolio pirmagimio krikšto motina.

Šventėje su abiem vaikais dalyvavo ir trečioji karališkosios šeimos atžala – princesė Madeleine su amerikiečiu vyru Christopher O'Neill bei dviem atžalomis – dvejų metų Leonore ir vienerių Nicolasu.

Vida Press

Krikštynų ceremoniją tiesiogiai transliavo Švedijos televizija.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis