Kaip šiandien gyvena garsusis Tauragės ketvertukas?

"Šių metų pradžioje keturias sesutes Mileną, Lėją, Luknę ir Luką pradėjome lankyti, kai joms tebuvo penki mėnesiai. Net nepastebėjome, kaip prabėgo laikas ir mes jau kartu švenčiame jų pirmąjį gimtadienį", - sako "HiPP" atstovai Lietuvoje, su gausiomis dovanomis nuvykę pasveikinti ketvertuko ir jų nuostabios mamos Linos.

Šiek tiek istorijos


2015 metų rugsėjo 8 d. Kauno klinikose kas minutę gimė keturios sesutės. Mergaičių gimimo svoris buvo labai įvairus: Lėjos – 1780 g, Milenos – 1710 g, Luknės – 1630 g ir mažėlės Lukos – 1022 g. Mergaitės dar kurį laiką su mama Lina praleido Kauno klinikose, po to iškeliavo namo į labai jaukų Taurų kaimą pas tėtį ir vyresnius brolius, kuriems tuo metu buvo 10 ir 16 metų.


Sesutės sparčiai auga, o Milena ypatingai - ir dabar ji tiek ūgiu (76 cm), tiek svoriu (10 kg) pirmauja tarp sesių. Luknė su Lėja ne tik labai panašios viena į kitą, bet ir panašaus ūgio (71 cm) bei svorio (7,5-7,6 kg), tuo tarpu Milena iš visų išsiskiria savo ūgiu, o Luka – smulkumu (67cm/6,3kg).



Trys sesutės mus pasitinka būdamos labai erdviame manieže, kuriame daug įvairių žaislų, taigi joms nėra kada liūdėti: Milena iš karto parodė, kaip moka manieže, prisilaikydama tvorelės (taip kad net visa tvorelė judėjo), pati atsistoti ir stovėti, Lėja įdėmiai tyrinėjo, kokie čia svečiai atvyko, o Luknė, pamačiusi tuos svečius, kažkodėl labai susigraudino. Lina paaiškino, kad pastaruoju metu ją dažnai apima nerimas, kai pamato svetimus žmones. Tačiau mažoji Luka visai nepabūgo nematytų žmonių: mielai suposi ant kolegės rankų ir be jokių baimių leido mamytei pailsėti.


Tiesa, per šiuos metu šeimą supurtė pokyčiai – Lina atviravo su vyru jau kurį laiką nebegyvenanti kartu. „Mergaičių tėvelis mums padeda finansiškai, bet neprižiūri dukrų. Nenoriu apie jį net kalbėti, mes nebegyvename kartu. Paliko, pabėgo – nesvarbu, jau seniai mes taip. Tačiau sūnūs labai padeda, ne nuolat, bet, jei yra namuose, o kuri mergaitė ima verkti, nereikia prašyti, kad nueitų pažiūrėti, kas nutiko. Galiu ir į parduotuvę nueiti, ir į turgų, kur reikia, ten išeinu. Aišku, ilgam nepalieku, bet valandai-dviems seses pažiūri“, – pasakojo ji. Apie tai daugiau skaitykite čia.



Atvykome pas mergaites su trijų aukštų HiPP tortu, ant kurio puikavosi karūna su užrašu: iš vienos pusės – Milenai, Lukai, Lėjai ir Luknei 1 metai, o iš kitos pusės – HiPP-60 ekologiškos kokybės metų. Taigi švenčiame dvigubą jubiliejų. Tortą pagaminome iš kelių rūšių ekologiškų HiPP spaudžiamų tyrelių, HiPP košių, HiPP ryžių paplotėlių bei ekologiškų džiovintų vaisių HiPP batonėlių. Daug laiko netruko, kai torto aukštai pradėjo žaibiškai mažėti.



Visko mažylės ragavo, o ypatingai patiko HiPP vaisių batonėliai. Kadangi mergaitės labai skaniai valgė “tortuką”, tai mes paklausėme mamos, kodėl nededa dukrytėms seilinukų – vis mažiau drabužių reikėtų keisti, o po to ir skalbti. Pasirodo sesutės labai sėkmingai viena kitai juos nuima – kažkodėl joms ta atributika atrodo visai nereikalinga. Todėl mama net negaišta tam laiko.



Mažylių apetitu mama skųstis negali. Kiekvieną rytą ir vakarą jos suvalgo po 260 ml ekologiško HiPP2 mišinuko. Ryte mamai tereikia paruošti ir paduoti mišinuko, o jos jau pačios pavalgo ir po to dar dažniausiai sugrįžta į Miegelio karalystę. Tuo tarpu Lina taip pat kartais pasinaudoja tuo ramiu laikotarpiu ir leidžia sau trumpam prigulti. Taip nutiko ir tos dienos, kai mes lankėmės, rytą.


Prabudus mama galvoja: “Kažkaip labai ramu”. Nueina pažiūrėt mergaičių – ogi vienos nėra lovelėje. Neramu. Nuėjus į sūnaus kambarį rado abu saldžiai miegančius brolio lovoje. Vakare sesutės guldomos vienu metu apie 21 val. Tada jau mamai prasideda namų tvarkymas: grindų valymas, žaislų tvarkymas, daiktų dėjimas į iškraustytas lentynas bei stalčius.


Sau laiko skirti Lina gali retai, bet jo suranda. Kai reikia nuvažiuoti į turgų ar parduotuvę, tai dažniausiai abu sūnūs (vyresnėliui bus 17 metų, o jaunėliui – 11 m.) padeda prižiūrėti seses. Jie mielai su sesėmis pažaidžia, bet, kai reikia pakeisti sauskelnes, laukia mamos.


Tačiau Lina stengiasi sūnų geranoriška pagalba labai nepiktnaudžiauti. Ypatingai sudėtinga, jeigu reikia su visomis mergaitėmis kur nors nuvažiuoti. Anot mamos, anksčiau keliauti su jomis būdavo vieni niekai, o dabar jos tiesiog nenusėdi savo automobilinėse kėdutėse ir lipa iš jų lauk. Todėl dabar visos jos gana retai ir iki močiutės sodo Tauragėje nukeliauja.



Asmeninio archyvo nuotraukos


Pakankamai daug laiko Lina turi skirti mažosios Lukutės masažams ir mankštoms. Pradžioje jos vaikščiojo pas kineziterapeutę, o dabar mama pati viso to išmoko ir kiekvieną dieną mankština Luką. Sesučių, kaip ir daugelio pradėjusių šliaužti ar ropoti kūdikių, vienas mėgstamiausių užsiėmimų – kraustyti lentynas ir išversti viską iš stalčių. Mama Lina leidžia “susipažinti” dukrytėms su kai kuriais spintos objektais, bet dalis durelių užrišta raišteliais.

Tarpusavyje mergaitės taip pat bendrauja ir netgi viena kitai padaro “caca”, tai yra paglosto galvelę. Lina paprašė Milenos pasakyti “mama”, tai jai bekartojant šį žodį be sustojimo prisijungė Luknė ir jai gavosi ilgas žodis “mamamamma…”.


Gera būti pilnuose gyvybės ir klegesio namuose, tačiau mūsų dar laukia ilga kelionė. Todėl Linai ir jos dukrytėms sakome: “Iki pasimatymo! Aukite sveikos ir dar didesnės!”.

Užsakymo nr.: PT_72516980

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis