Neįtikėtina gimdymo istorija: šis kūdikis gimė du kartus

Šios mergaitės istorija – tikras stebuklas. Nes tikrąją ta žodžio prasme ji gimė du kartus.

Mažoji Lynlee Hope gali švęsti dvi gimimo dienas - kovo 7 ir birželio 6. Mergaitė iš mamos gimdos buvo išimta du kartus: pirmą kartą vėl atgal įdėta ir po trijų mėnesių išimta jau visam laikui.

Šią savo istoriją amerikiečių iš Teksaso šeima papasakojo CNN kanalui. Netrukus istorija apskriejo visą pasaulį - nes tai iš tiesų retas atvejis.

Viskas prasidėjo 16 nėštumo savaitę, kai atėjusi eilinio vizito pas gydytoją, Margaret Boemer sužinojo nekokią naujieną. Ultragarso metu buvo nustatyta, kad jos būsimasis vaikelis (paaiškėjo, jog tai mergaitė) turi didžiulį auglį (Sacrococcygeal Teratoma, SCT).

Tai buvo ne pirmoji prasta naujiena - Margaret iš pradžių laukėsi dvynukų, tačiau vienas vaisius neišgyveno.

Kas bus toliau? Kodėl taip nutiko? Ar mergaitė turi šansų išgyventi ir gimti? Šie ir kiti klausimai nedavė ramybės šeimai nei dieną, nei naktį. Jie aplankė daugybę specialistų - vieni iš karto rekomendavo nutraukti nėštumą, kiti sakė, jog operacija, kuomet atveriama gimda ir vaisiui pašalinamas auglys, gali suteikti galimybę mažylei gyventi.

Pora aborto galimybės nesvarstė, pasirinko operaciją.

Vaisius buvo išimtas iš gimdos

Operacija buvo paskirta, kuomet nėštumui buvo 23 savaitės. Ilgiau laukti medikai negalėjo, nes dėl augančio auglio ėmė trikti kraujotakos sistema, ir iškilo pavojus, jog mergaitės širdutė tiesiog vieną dieną nebeplaks...

Operuojant buvo atverta gimda, išimta mažylė, jai pašalintas auglys, o po visko ji įdėta atgal į gimdą ir ši užsiūta.

„Vaisius buvo išimtas iš gimdos į išorę“, - patvirtina gydytojas Darrell Cass. Pasak jo, buvo netekta daug vaisiaus vandenų, todėl vaisiaus gyvybei grėsė rimtas pavojus. Be to, operacijos metu mažylės širdies ritmas buvo nukritęs iki kritinio. Tačiau medikams ši nepaprastai reta ir pavojinga operacija pavyko. "Tai stebuklas", - prisipažįsta gydytojas D. Cass.

Kelios dienos po to buvo kritinės - arba išnešioti vaikelį pavyks, arba ne. Būsimoji mama gulėjo ligoninėje, prižiūrima medikų, ir stengėsi galvoti tik apie gerąjį scenarijų.

Taip ir buvo. Nėštumą pavyko išsaugoti iki 36 nėštumo savaičių. Po planuotos cezario pjūvio operacijos gimė Lynlee Hope.

Šiuo metu mergaitė yra ne tik gyva, bet ir auga sveika.

Nėštumo metu patyrusi daugybę neplanuotų išlaidų, šeima ryžosi prašyti pagalbos visų geros valios žmonių ir puslapyje Gofundme.com atidarė savo paskyrą.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis