25 nėštumo savaitė: nėštumo hormonai ir švytintys plaukai

Kaip vystosi būsimasis vaikelis 25 nėštumo savaitę.

Tavo kūdikis ir toliau sparčiai auga, jo kūnas ir galva dabar yra tinkamų proporcijų. Jo stuburas, plaučiai ir kraujo apytaka yra pilnai išsivystę, kaulai sustiprėję, auga smegenys. Tavo kūdikio nosiaskylės jau prasivėrę. Remiantis tyrimais, kūdikiai šiame vystymosi etape labiausiai mėgsta saldų skonį.


Dabar ant tavo pilvo, krūtų ir šlaunų gali atsirasti strijų. Jas sukelia kolageno trūkumas jungiamajame audinyje. Tavo pilvo oda gali būti įsitempusi ir niežtėti. Tavo gimda jau yra futbolo kamuolio dydžio ir toliau auga. Ji spaudžia tavo šlapimo pūslę, skatindama vis dažniau tave eiti į tualetą. Gali pradėti jausti spazmus kojose – tai dažnas šalutinis poveikis nėštumo metu.


Ar pastebėjai, kad tavo plaukai storesni ir vešlesni? Taip yra dėl nėštumo hormono, kuris stabdo plaukų slinkimą. Netrukus gydytojas turėtų pamatuoti cukraus kiekį tavo kraujyje, kad įvertintų susirgimo gestaciniu diabetu riziką.

Jau kalbėjome apie strijas 17 savaitę, todėl tikriausiai žinai, kad nėra užtikrinto būdo, kaip jų išvengti. Gali bandyti prilaikyti pilvą naudodama specialius apatinius arba raištį. Niežulį gali sumažinti drėkindama odą. Vaistinėje rasi didelį pasirinkimą drėkinančių kremų ir losjonų.

Parašyk Redakcijai

Sekite mus:

Prenumeruok

Naujienlaiškį

Prenumeruodami portalą, Jūs sutinkate su taisyklėmis